MasterChef'te görenin canı çekti! Çiğ köfte yapmanın özel formülü buymuş: İçine katınca lezzeti fırlıyor

En çok izlenen yarışma programlarından MasterChef Türkiye püf noktaları paylaşmaya devam ediyor! Çiğ köfteyi böyle yapın! Tüm detaylar haberimizde.

Televizyon ekranlarının en çok seyredilen yarışma programlarından MasterChef Türkiye'de birçok yemeğin püf noktası anlatılıyor. Bu tarifle bir daha başka çiğ köfte yemeyeceksiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MASTERCHEF TÜRKİYE ÇİĞ KÖFTE PÜF NOKTALARI

MasterChef Türkiye programında geçtiğimiz gün yarışmacılar çiğ köfte yaptı. Yarışma esnasında izleyiciler çiğ köftenin püf noktalarını da öğrendi! Çiğ köftenin acı sosunu hazırlamak için bir çay bardağı pul biber, bir çay bardağı isot, iki yemek kaşığı nar ekşisi ve bir su bardağı zeytinyağına ihtiyacınız var. Köfteyi yoğurmak için 6 çay bardağı ince bulgur, yarım demet maydanoz, dört yemek kaşığı domates salçası, 5 dal taze soğan, bir kuru soğan, iki yemek kaşığı biber salçası, 3 diş sarımsak, iki tatlı kaşığı kuru nane, 


bir tatlı kaşığı çiğ köftelik baharat, yarım çay kaşığı karabiber çay kaşığının ucu kadar kimyon ve tuz. İlk olarak çiğ köfte malzemeleri uygun bir kap içine alınır. İçine isot, pul biber, zeytinyağı, nar ekşisi eklenir. Son olarak yarım çay bardağı soğuk su eklenir ve bekletilir. Daha sonra taze soğanların yeşil kısmı ve maydanoz ince ince kıyılır. Kuru soğan ve sarımsak doğrandıktan sonra soğan ve sarımsağın üstüne baharat ve salça eklenerek iyice karıştırılır. Yoğurma tepsisinin içine bulgur eklenir ve salçalı karışım da yavaş yavaş eklenir. Ara sıra buzlu su eklenerek bulgurlar yumuşayana kadar yoğurma işlemi yapılır. Bulgur harcı kıvama geldikten sonra acı sos karışımı da eklenerek birkaç dakika daha yoğurma işlemi yapılır. İyice yoğrulduktan sonra şekil verilir ve servis yapılır. 

Yaşam Haberleri