Lokum gibi nohut yemeğinin püf noktasını verdiler! Akşamdan ıslatmanıza bile gerek kalmayacak

İşte nohut pişirmeye yönelik bazı ipuçları. Nohutları bir gün önceden suda bekletmek nohutların kabuklarını çıkaracak ve daha çabuk pişmelerini sağlayacaktır. Nohut pişirmenin en basit tekniği yazımızın devamında..

Nohut pişirme teknikleri, hızlı bir şekilde yemek hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Diyabeti önleyen nohut en popüler kış yiyeceklerinden biridir. Ancak nohut pişirirken en büyük sorun nohutun kabuğudur. Kimse kabuğu yemeğe yapışan bir nohut yemeği istemez. Nohut pişirmenin en kolay yolu nedir? İşte bu sorunun yanıtı..

NOHUT HAŞLAMA TEKNİKLERİ

Pişirmeden önce nohutları yıkayın ve gece boyu soğuk suda bekletin. Sabaha kadar beklerseniz nohutlar suyu çekip yumuşayacaktır. Bu, yemek pişirmeyi kolaylaştırır. Nohutları bir gece önceden soğuk suda bekletin, sabah pişmeye hazır duruma gelir. Suda çıkan nohut kabuklarını çıkarın ve atın.


"1 kaşık yeterli"

Nohutları ıslattığınız soğuk suya bir çay kaşığı kadar karbonat da ekleyebilirsiniz. Kabartma tozu nohutun dış kabuğunu yumuşatır ve suya göre kolay pişmesini sağlar. Kaynar suya birkaç damla limon suyu, nohutların pişerken hızlı yumuşamasını sağlayacaktır.

Nohutun faydaları..

Nohut kilo kaybına yardımcı olur. Nohuttaki protein ve lif sindirimi yavaşlatır ve kendinizi tok hissetmenizi sağlar.

Nohut kemikleri güçlendirir. Nohut; mükemmel bir manganez, kalsiyum, demir, magnezyum, mineral, K ve A vitaminleri kaynağıdır. Bunlar kemik büyümesiyle birlikte kemik mineralizasyonu ve kollajen üretimi için çok fazla önemlidir.

Nohut, C, E ve K vitaminleriyle cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir. Lekeleri iyileştirir, kırışıklıkları yumuşatır, kuru cildi nemlendirir ve güneşin zararlarından korur.


Nohut canlılık ve protein açısından zengindir, bu da yemeklerden sonra kan şekeri seviyesindeki hızlı yükselişin azaltılmasına yardımcı olur. Nohutta bulunan magnezyum ve mineraller gibi çeşitli mineraller sizi tip 2 diyabet geliştirme riskine sokabilir.

Sağlıklı sindirimde bulunan lif, sindirimi düzenlemeye ve irritabl bağırsak sendromu riskinizi korumaya ve izlemeye yardımcı olur.

Nohut yüksek tansiyonu düşürmeye destek verir. Bu sayede kalp krizi riskinizi en aza indirebilirsiniz.

Nohutta bulunan protein ve A ve B vitaminleriyle saç dökülmesini önleyebilir ve saçlarınızın uzamasına destek olabilirisniz.

A vitamini de içeren nohut, görünür ikincil hastalık riskini azaltan antiinflamatuar özelliklere sahiptir.

Yaşam Haberleri