Kütür kütür salatalık turşusu kurma tarifi! Bu tüyoyla ne bozulacak ne yumuşayacak

Salatalık turşusunu yumuşamadan çıtırtısını koruyarak hazırlamak için turşu kurma esnasında dikkat etmeniz gereken çok basit bir adım var! İşte ayrıntılar...

Salatalık fiyatlarının yükselmesiyle birlikte evde turşu yapmak isteyenlerin sayısı da artıyor. Ancak turşuların küflenmemesi ve yumuşamaması için su seçiminin önemli olduğu uzmanlar tarafından vurgulanıyor.

Gıda Mühendisi Ebru Kont, salatalık turşusu yaparken kullanılan suyun niteliğinin turşunun kalitesini etkilediğini belirterek, "Musluk suyu yerine kaynar veya arıtılmış su kullanmak gerekiyor. Çünkü musluk suyu mineral içeriğinden dolayı turşuları yumuşatabilir" diyor.


Kont, salatalık turşusu tarifini şöyle paylaştı:

"1 kiloluk kavanoza 1 kilo salatalık, 1 su bardağı sirke, 1 yemek kaşığı tuz ve kaynar/arıtılmış su konulmalı. Ardından kavanoz kapatılarak 4-5 hafta bekletilmeli. Bu süre sonunda lezzetli ve sağlıklı bir turşu elde edilebilir."

Uzmanlar, evde turşu yapmak isteyenlerin mutlaka kaynar su kullanmalarını, böylece hem küflenmeden hem de yumuşamadan korunabileceğini ifade ediyor.

Yaşam Haberleri