Kurban Bayramı'na günler kala ortalık karıştı! Kurban alımı için son günü bekleyenler bin pişman olacak

Kurban Bayramı için sayılı günler kaldı. Peki bayram öncesi kurban fiyatları nasıl değişti? Tüm detaylar haberimizde.

Kurban piyasasında yaşanan hareketlilik vatandaşı da vurdu. Peki bayram öncesi kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? Kurbanlık satışları devam ediyor mu? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KURBANLIK PİYASASINDAKİ HAREKETLİLİK

Kurban Bayramı için sayılı günler kala hayvan pazarlarındaki hareketlilik hız kazandı. İstanbul Bahçelievler Çobançeşme Mahallesi Bahçelievler Belediyesi tarafından kurulan pazarda hafta sonu epey hareketli geçti. Kurbanlık alacak vatandaşlar sabah erken saatlerde pazarı ziyaret etmeye başladı. Kurbanlık satanlar ise son günlerde satışların yoğunlaşacağını beklediklerini söyledi. Kurbanlık satıcısı Ömer Yıldız satışlarla ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Geçtiğimiz seneye göre satışlar normal, biraz da bayram tatili uzun olduğu için insanlar tatile gitti. Buradaki hayvan pazarında hayvanların yüzde 70'i satıldı. Yüzde 30 kaldı, biz de müşteriyi bekliyoruz. Bugün ve yarın yoğunluk bekliyoruz. 100 bin- 85 bin- 95 bin tutarında hayvanın kilosuna göre satış yapılır. 


Elimizde genel olarak 600-700 kilogramlık hayvan var. İnsanlar son günleri bekliyor ama son günlerde hayvan bulmak zor olabilir. Zannediliyor ki hayvan kalır, öyle bir durumda mezbahada kesilir. O yüzden son günü bekleyenler hüsrana uğrar.' Aynı pazarda hayvan satıcısı Tolga Yalçın da şu açıklamaları ekledi; 'Bugün bizim için siftah oldu. İlk satışı yaptık. İndirim de yaptık. 7 bin 500 TL fiyatı 6 bin 800'e düşürdük. Bir durgunluk var ama yine de önümüzde günler var. Bayrama kadar umutluyuz. Yoğunluk olur umarım ama sakin geçiriyoruz. Ortalama 50-60 kilogram hayvan 7-7 bin 500 TL arasında satılıyor. 70 kilo hayvan ise 9 bin TL üstünde.' dedi. Satıcılardan Veli Tomurcuk da şu açıklamaları yaptı; 'Geçtiğimiz seneye göre satışlar biraz düştü. Bugüne göre 60-70 hayvan satılması lazımdı. Sadece 5 satış yaptık. 250 hayvandan 5 tanesi satıldı. Cumartesi, Pazar, arefe günü için umutluyuz. Biz küçükbaş hayvan satıyor. 6 bin TL ve 11 bin TL arasında fiyatlar değişiyor.' Kurbanlık satın almak için hayvan pazarında bulunan Rıza Etseven de şu açıklamaları yaptı; '6 bin 700 TL'den anlaştık. Genel olarak dolaştık fiyatlar 6-7 bin TL üstünde. Fiyatlar aslında normal. Hava şartları, gün şartları. Geçtiğimiz sene 3 bin 500 TL'ye aldık ama her şey zamlandı, satıcılar da haklı. İşim sebebiyle bunu son günlere bırakmak zorunda kaldım.' dedi. Hayvan satın alan Muharrem Derici de diğer arkadaşlarının da geleceğini, ön görüşme yaptıklarını, geçtiğimiz seneye göre fiyatların iki katı arttığını söyledi. 

Yaşam Haberleri