Klozetteki sarı lekeleri kimyasalsız çıkarıyor! Giderdeki kokuyu bile alıp götürecek karışım

Klozette oluşan sarı lekeler ve koku rahatsız edici olabilir. Sizi bu sorundan kurtaracak bir formülümüz var. İşte o temizlik sırları

Sararmış ve kötü kokulu klozetler endişe vericidir. Bu sorunu çözecek bir formül var. Temizlik sırlarının tüm detayları haberimizde.

KLOZETTEKİ LEKELERE ÇÖZÜM

Sarı lekelerin klozette oluşmasının sebepleri muhtelif sebeplerden kaynaklanıyor olabilir. Bunlar içinde suyun yüksek demir içeriği, klorlu temizlik maddelerinin kullanımı, kireç birikimi, yahut bakteri ve mantar benzer biçimde mikroorganizmaların üremesi yer alabilir. Düzenli temizlikle bu sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz oldukça azalır. Kabartma tozu ve sirke, tuvaletinizdeki inatçı su lekeleri de dahil olmak üzere çeşitli şeyleri temizlemek adına kullanabileceğiniz en kullanışlı ev ürünlerindendir. Klozetin içine yaklaşık bir bardak sirke dökün ve tuvalet fırçasıyla gezdirin. 


Yaklaşık bir dakika kadar yerde bırakın. Klozete yaklaşık bir bardak karbonat ekleyin ve bir iki bardak daha sirke ekleyin. Bu kabarcıklı bir his yaratır. Çözeltinin yaklaşık on dakika çalışmasına izin verin. Çözeltiyi klozetin her tarafına gelmesi için tuvalet fırçası kullanın. Tuvaleti yıkamayın. Sirke ve soda solüsyonunu kir gidene kadar bir yada iki kere daha çalkalayarak yarım saat kadar bekletin. Leke kalırsa, tuvalet fırçası yada sert bir şeyle güzelce ovalayın. Bu işlemler bittikten sonra tuvaleti yıkayabilirsiniz.

Yaşam Haberleri