Kıyafetinize çam sakızı bulaştıysa bu tekniği deneyin! Zarar vermeden lekeyi mıknatıs gibi çekiyor

Çam sakızı lekesi oldukça zorlu bir lekedir. bu lekeden kurtulmak için bunları deneyebilirsiniz...

ÇAM SAKIZI LEKESİNDEN KURTULMANIN YOLLARI

Çam sakızı, diğer adı ile çam reçinesi doğadan bir şekilde eline ya da üzerinize yapıştırsa çıkarması biraz zor oluyor. Ama size bunu çıkarmak için bahsedeceğimiz birkaç yöntemle kolay bir şekilde çam sakızını çıkarabilirsiniz. Bir çok kişi çam sakızının yapıştıktan sonra kolay kolay çıkmadığından dert yanıyor. Sizler için çam sakızından nasıl kolayca kurtulacağınızı araştırdık. İşte detaylar…..


Doğa da gezerken bir şekilde elinize ya da üzerinize çam sakızı yapışırsa bahsedeceğimiz birkaç yöntemi deneyerek bu sorundan kurtulabilirsiniz. Bulaştığı zaman kolayca çıkmayan ve insanın başına dert olan Çam sakızı lekesi bakın nasıl çıkıyor.

ÇAM SAKIZI LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Öncelikle çam sakızının yapıştığı yüzeye göre çıkma yöntemi de farklılık gösteriyor. Yapıştığı alandan kolay kolay çıkmayan ve çoğunlukla sonu pişmanlığa çıkan birkaç denemeden sonra bahsedeceğimiz bu yöntemlerle kolayca o lekeden kurtulabileceksiniz.


Diyelim ki çam sakızı lekesi elinize bulaştı. Bu lekeyi elinizi yıkamakla çıkaramazsınız. İnatçı ve yapışkan bir yapısı olduğu için zor çıkan bir lekedir. Elinize bulaşan çam sakızından kurtulmak için bu yöntemi denemelisiniz. Öncelikle elinize bulaştığında yapışkan bir halde olan çam sakızını çıkarmak için önce sertleşmesini beklemelisiniz. Bir buz yardımı ile çam sakızını dondurmalısınız. Bu şekilde kolayca elinizden kalkacaktır. Daha sonra ise elinizi ılık su ile ıslatın ve hafifçe ovalayın. Bu yöntemi denedikten sonra da hala elinizde ya da cildinizde çam sakızı kaldıysa eğer bir pamuğa zeytinyağı dökerek yağ çam sakızı olan bölgeye sürülür. Bu şekilde bir süre bekletin. Daha sonra ise yine ovalayarak çıkarabilirsiniz. Zeytin yağı yoksa ayna işlemi vazelin kullanarak da yapabilirsiniz.

ÇAM SAKIZI KIYAFETTEN NASIL ÇIKAR?


Çam sakızının elden çıkarmak zor olduğu gibi kıyafetten de çıkarmak oldukça zordur. Ama bu yöntemleri deneyerek kolayca çıkarabilirsiniz. Kıyafete yapışan çam sakızından kurtulmak için önce bu çam sakızın kurumasını beklemelisiniz. Sertleşince daha kolay bir şekilde çıkıyor. Y,ne bir buz yardımı ile donmasını sağlayabilirsiniz. Daha sonra setleşen çam sakızı bir bıçak yardımı ile kıyafetten dikkatli bir şekilde kazınır. Daha sonra ılık sulu deterjanlı bir su içerisinde lekeli bölge 30 dakika kadar bekletilir. Daha sonra çitileme yaparak çıkarabilirsiniz. çam sakızı lekesinden kurtulmak için kıyafetlerinizi her zaman yıkadığınız deterjanı ılık suya ekleyip güzelce karıştırın ve bu karışıma lekeli bölgeyi yatırıp en az yarım saat bekletin. Daha sonra durulayıp kurutun. Lekeden eser kalmadığını göreceksiniz.

ÇAM SAKIZI KOLTUKTAN NASIL ÇIKAR?

Çam sakızı elinize ve kıyafetlerinize bulaştığında nasıl kurtulacağınızı öğrendiniz. Koltuğa yapışan bu zorlu lekeden kurtulmak da sanıldığı kadar zor değil. Öncelikle çam sakızını koltuğun üzerinden çıkarmak için sert bir cisimle kazımayı deneyin. Daha sonra koltıkta kalan kalıntılardan kurtulmak için ise kolonyadan kardım alabilirsiniz. Kolonyayı temiz bir beze dökün ve bez yardımı ile çıkartın. Daha sonra güzelce durulayın

ÇAM SAKIZI ARABADAN NASIL ÇIKAR?

Eğer arabanıza çam sakızı yapıştı ise bunu da çıkarmanın kolay bir yöntemi var. Arabanın boyasına zarar vermeden dikkatli bir şekilde çam sakızını çıkarabilirsiniz. Aracın çam sakızı diyen yeri kuru ve temiz olmalıdır. Çam sakızının kuruması önemlidir. Sıcakta daha fazla yapışacağından buna dikkat edin. Çam sakızı sertleşince boyaya zarar vermeden yumuşak bir sünger yardımı ile Çam sakızını aracın üzerinden alabilirsiniz. Aracın üzerinde leke kalırsa aseton ya da kolonya ile silmeyi deneyin.

Yaşam Haberleri