Kısacık saçları rapunzele çeviriyor! Sadece 7 gün uygulayın yeter

Saç uzatma işlemi sabır gerektirirken bu tarif sayesinde 1 hafta içerisinde ki değişime inanamayacaksınız. Hızlı saç uzatan tarifin detayları...

Saçlarını kestirmekten pişman olan ya da saçları asla uzamayanlar internet üzerinden sıklıkla saçların nasıl uzayabileceğini araştırırken mucizevi bir tarif geldi. Saçının bir haftada uzayacağı miktar sınırlı olsa da gösterilen ilgi sayesinde uzaması en yüksek seviyelerde yer alır. 1 haftada hızlı uzayan saçların sırrı...

1 HAFTADA SAÇ UZATAN TARİF

MALZEMELER

Kâse

Zeytinyağı - 3-4 yemek kaşığı

YAPILIŞI

Kase içerisine zeytinyağı alınır ve mikrodalganın en düşük ısısında 2 dakika bekletilerek aşırı sıcak olmamasına ve uzun süre tutmamaya dikkat edilir. Mikrodalgadan çıkarılan kase zeytinyağını saç derisine masaj yaparak uygulanır. 4-5 dakika bekletildikten sonra saçlar öne atılır ve kan hücrelerinin hareketliliği sağlanır. Saçların uzaması bu şekilde hızlandırılabilir.


FARKLI SAÇ UZATMA YÖNTEMLERİ

ILIK YAĞLI SAÇ DERİSİ MASAJI

Yağ, sıcak kaseye alınır ve sıcak su yardımıyla ısıtılır. Kaynar sıcaklıkta olmadığına bakılarak saçın derisine zarar vermeyeceğine emin olun. Parmak uçlarını kullanarak saç derisine yavaş yavaş masaj yapılır. 3 dakika yapılan masaj sonrasında yağ saç uçlarına da uygulanarak 30 dakika bekletilir. Devamında ise şampuan yardımıyla yıkanarak durulanır.

SAÇ MASKESİ

Bir bardak hindistan cevizi yağının birer yemek kaşığı badem yağı, macadamia yağı ve jojoba yağıyla birleştirilir. Maskeyi ıslak saçınıza uygulayarak 10 dakika bekletilir. Devamında saç yıkanarak kremlenir.

SAÇ BAKIM RUTİNLERİ

-Saçlarınızı hafta içerisinde iki üç kez şampuanlanır. Bu durum saç derinizin çok yağlı ve kaşıntılı olduğunu anladığınızda sayısını artırabilirsiniz.

-Saçlarınızı düzgünce şampuanladıktan sonra deri ovalanır ve masaj yapılır.

-Her duş aldıktan sonra saç kremini ihmal etmeyin. Saç köklerine yağ ve proteinleri yenileyerek daha bakımlı hale getirir.

-Duş sonrasında saçlarınızı soğuk suyun altına tutarak kan akışını hızlandırın.

-Islak saçlarınızı havlu ile kurutma özelliğiniz varsa bunu bırakın. Eğer bu huyunuzdan vazgeçemiyorsanız havlunun penye ya da mikrofiber olmasına özen gösterin.

-Her gün uyumadan önce saçlarınızı tarayın. Saçların taranması uzamasında büyük rol oynar. 

Yaşam Haberleri