Keki pofur pofur kabartan sır! Böyle yapınca hem daha çok kabarıyor hem de kalıba yapışmıyor

Kek pişirirken kabarmasını sağlayacak bazı ipuçlarını takip etmek çok önemlidir. Kekiniz tutarlı bir şekilde yükselmiyor ve istediğiniz kabarık kıvama ulaşmıyorsa, dağ gibi yükselmesine yardımcı olacak bu ipuçlarını göz önünde bulundurun.

Kek hamurunuzu hazırlarken aşağıda bir araya getirdiğimiz ipuçlarını aklınızda tutarsanız kekinizin kabarma şansı daha yüksek olur. Mutfakta deneyip öğrenmenin en iyi öğretmen olduğunu unutmayın. İşte; Kekin dağ gibi kabarmasını sağlayacak ipuçları;

- Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına çok dikkat edin: Kek hamuru yaparken kullandığınız malzemelerin (yumurta, süt, tereyağı) oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Özellikle yumurtaları oda sıcaklığında bırakırsanız kek daha kabarık olacaktır.

- Fazla karıştırmaktan kaçının: Kek hamuru hazırlarken fazla karıştırmamaya dikkat edin. Fazla karıştırırsanız hamurdan hava çıkacaktır ve hamur kabarmayabilir. Karışımı homojen bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın, ardından hemen kelepçeli bir tavaya dökün.


- Fırını önceden ısıtın: Kekinizi pişirmeden önce daima fırını önceden ısıtın. Fırın sıcaklığı kekin eşit şekilde pişmesini ve aynı zamanda kabarmasını sağlar.

- Unu ve kabartma tozunu elekten geçirin: Unu ve kabartma tozunu hamurun içine eklerken mutlaka elekten geçirin. Bu, un ve kabartma tozunu eşit bir şekilde karıştıracak ve kekin daha kabarık olmasını sağlayacaktır.

- Kek hamurunu hemen fırına verin: Kekinizi hamurunu hazırladıktan hemen sonra hemen fırına verin. Kek hamuru yapıldıktan sonra hala kabarmıyorsa kabarması durmuş olabilir.

Yaşam Haberleri