Kedi kumu kokusundan bıkanlara pratik öneri! Ucuz yöntem ile kedi kumu bir daha kötü kokmayacak

Apartlarımızda yaşayan kedilerin sayısı her geçen gün artıyor ancak apartmanlarda yaşayan kedilerin hemen hemen hepsi evden çıkamadığı için evde tuvalete gidiyor. Kedi kumu, evcil kedilerin çöp kutusu sorunlarını çözmenin en akıllı yoludur ve tüylü dostlarımız için hepimiz bu yöntemi kullanırız. Kedi kumu ile ilgili en sık karşılaşılan sorun elbette sorundur. Kedi kumunuzu düzenli olarak temizlerseniz aşırı bir kokusu olmayacaktır ancak elbette bizi pek rahatsız etmeyecek hafif bir kokusu da olabilir. Ancak

Kedi kumu kokusu bastırıcının yapımı çok kolaydır..

Evde kolaylıkla yapabileceğiniz kedi kumu kokusu önleyiciyi kullanarak kedi kumu kokusunu neredeyse hepsini ortadan kaldırabilirsiniz. İşte kedi kumu kokusunu azaltmak için ihtiyacınız olan malzemeler:

Aktif odun kömürü

Tülbent

İğne-iplik

Kurdele

Öncelikle "Aktif kömür nedir?" diye merak edenlere kısaca anlatalım. Aktif kömür zehirlenmeyi önleyici bir maddedir ancak aynı zamanda da akvaryumlarda ve ev hava temizleyicilerinde de kullanılır. Aktif kömür, birçok toksinin bağırsaklardan emilimini engellediği için zehirlenmelere karşı en önemli ilaç şeklinde kullanılmaktadır. Ayrıca havadaki koku moleküllerini emer. Aktif karbon bu özellikten yararlanır ve kedi kumundan koku bastırıcılar yapmak için kullanılır. İnternetten çok ucuza satın alınabilen aktif kömür, kedilere veya insanlara hiçbir tehlike oluşturmaz. Bu nedenle tüylü dostunuza zarar veririm endişesi yaşamadan, verdiğimiz evde yaptığınız kedi kumu kokusu önleme tarifini rahatlıkla kullanabilirsiniz.


Kedi Kumu Kokusu Önleyicinin Yapımı:

Kedi kumu kokusunu azaltmak için tülbentin ortasına 6-7 yemek kaşığı aktif kömür koyun, ardından tülbentin açıklığını sıkıca dikip kapatın ve daha güzel görünmesi için bir kurdele bağlayın. Bu koku bastırıcının kokusunu köşede veya kedinin çöp kutusunun yanında duyarız. Kediler için aktif kömürün hoş olmayan bir kokusu yoktur, bu nedenle kediniz koku bastırıcının varlığını hissetmeden banyoya kolayca gidebilir.

Makaleyi bir sonuçla bitirelim. Tabii ki kedi kumu koku gidericiler düzenli olarak temizlenen çöp kutularında etkilidir. Bu nedenle koku bastırıcıların tuvaleti temizleme sıklığını azaltacağı gibi yanlış bir izlenime kapılmayın.

Yaşam Haberleri