Kararan çaydanlıkları pırıl pırıl yapan pratik formül!

Kararan, yanan çaydanlıklar artık kolay bir şekilde temizenecek. Çaydanlık nasıl temizlenmelidir? İşte merak edilen detaylar haberimizde.

Kötü, kirli görünüme sahip olan çaydanlıkların temizliği artık daha pratik olacak. Çaydanlık nasıl temizlenmeli? Tüm detaylar haberimizde.

ÇAYDANLIK TEMİZLEMEK ARTIK ÇOK BASİT!

Yanan, kararan çaydanlıkları telle ovarak kötü görünümün önüne geçebilirsiniz.

Ocakta yanan ve kararan çaydanlıkları parlatmak sizin elinizde. Sıklıkla tüketilen çay sıcak içeceklerde ilk sırada yer almaktadır. Her evde bir demlik çay tüketilmektedir. Dolayısıyla çaydanlıklarda kararma görülmektedir. Çıkarmak için bulaşık teliyle ovalama yapılmaktadır. Fazla efor harcanması sebebi ile uzun bir vakit almaktadır.

Alüminyum ve emaye çaydanlıklar çeliklere göre daha hızlı aşınmaktadır. Çaydanlık çeşidinize göre temizlik yöntemi seçmeniz uygun olacaktır.

Yanmış çaydanlıklarınızı 1 bardak sirek, 1 çay kaşığı tuz ile temizleyebilirsiniz. Beyaz sirke tercih edilmelidir. Tuzla sirkeyi karıştırıp sünger ya da fırça yardımıyla temizlemelisiniz. Yumuşak olması oldukça önemlidir.

Karbonat, sirkke ile güzel bir şekilde parlatma işlemi yapılabilir. Leke kalmayacaktır. Temiz bezle dışını ovalamalısınız. Bir süre bekletme ardından lekelerden kurtulabilirsiniz.

Yaşam Haberleri