Karadeniz'de yetişen meyve iğne ipliğe çeviriyor! Fazla kiloları kaybetmenin anahtarı bu meyvede

Özellikle Karadeniz bölgesinde yetişen şifa deposu bu meyve sayesinde fazla kilolarınızı kısa bir süre içerisinde kaybedeceksiniz. İşte o meyvenin faydaları...

Karadeniz bölgesinde yetişen bu şifa deposu meyve, kilo verme konusunda harika bir etki yaratıyor. Bu meyve, sizi yağ yakımında destekliyor ve bir bardağını içmekle bile fayda sağlıyor. İşte bu mucize meyvenin faydaları! İşte detaylar...


KARADENİZ BÖLGESİNDE YETİŞEN ŞİFA DEPOSU MUCİZEVİ MEYVE

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, kızılcığın bağışıklık sistemini güçlendiren A, C, E ve K vitaminlerini bolca içerdiğini vurguluyor. Ayrıca, magnezyum ve kalsiyum açısından da zengin bir meyve olarak kabul ediliyor. Yabani olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulunan kızılcığın, aşılı olarak üretildiği bölgeler arasında Yalova, Bursa ve Malatya bulunuyor.


Prof. Dr. Arıca, kızılcığın zayıflamaya yardımcı olan özelliklerini ön plana çıkarıyor. Bu meyvenin, tokluk hissi verme, ödem atıcı ve yağ çözücü özelliklere sahip olduğunu belirtiyor. Kızılcık, tarçın ve karanfil ile bir araya getirilip kaynatıldığında, bu karışımın düzenli tüketilmesinin, aç karnına içilmesinin 1 ay içinde ortalama 8-10 kilo kaybına yol açabileceğini ifade ediyor. Ayrıca, kızılcığı şerbet veya kuru meyve olarak kullanmanın da bir seçenek olduğunu söylüyor. Özellikle çocuklarda kuru kızılcık meyvesinin enfeksiyonları önlemekte yardımcı olabileceğini öneriyor.

Sonuç olarak, kızılcığın içeriğinde bulunan vitaminler ve minerallerle bağışıklık sistemini güçlendiren, zayıflamaya yardımcı olan ve çocuklarda enfeksiyonları önlemekte kullanılabilecek bir meyve olduğunu belirtiyor. Özellikle bahsedilen karışımın düzenli olarak tüketilmesiyle kilo kaybının mümkün olduğunu vurguluyor.

Yaşam Haberleri