Kalabalık ailelerin tercihi Kia'nın son modeli sonunda geliyor

Kia'nın yeni amiral gemilerinden biri olan EV9 yedi koltuklu elektrikli SUV, TopGear.com Ödülleri'nde Yılın Aile Otomobili seçildi. Bu, Kia'nın her yıl geleneksel olarak düzenlenen TopGear.com Ödülleri'nde prestijli ödülü üst üste kazandığı üçüncü yılı..

Kia EV9 modeli, 2023 TopGear.com Ödülleri'nde "Yılın Aile Otomobili" seçildi. Kia'nın yeni amiral gemisi tamamiyle elektrikli olan SUV EV9 modeli, aile dostu iç mekanı, uzun menzil, araç içi teknolojisi, son teknoloji tasarımı ve sürdürülebilirlik özellikleri ile birlikte Top Gear jürisinin onayını kazandı.

Hem rahat hem de konforlu sürüş deneyimiyle jüriyi etkileyen EV9, geliştirilmiş kullanım kolaylığı ve önemli ölçüde uzatılmış şarj menziliyle dikkat çekti. EV9 modeli ayrıca incelememizde ısıtmalı ve havalandırmalı koltuklarıyla, çok sayıda saklama bölmesiyle ve döner koltuk özelliğiyle de öne çıktığı görüldü.


Top Gear dergisinin editörleri, EV9'u "mükemmel teknik özelliklere sahip olması nedeniyle 2023'ün en ilginç arabalarından biri" olarak nitelendirdi.

Premium SUV sınıfına ek olarak şık ve çevre dostu EV9, 563 km'ye (WLTP kombine çevrim) kadar menzil sunuyor. 800V ultra hıza sahip şarj teknolojisi sayesinde EV9, DC hızlı şarj cihazı kullanılarak yalnızca 24 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e kadar şarj edilebiliyor.


Kia'nın elektrikli geleceğini temsil ettiği değerlendirilen modelin 2024 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'ye gelmesi planlanıyor. Araç, Kia'nın elektrikli araç modelindeki ilk üç sıralı oturma düzenine sahip ve iki seçenek sunuyor. Bunlar: arkadan çekişli veya dört tekerlekten çekişli.


Her iki versiyon da Kia'nın dördüncü nesil pil teknolojisini kullanan 99,8 kWh'lik bir pille çalışıyor. Arkadan itişli versiyon 149,5 kW (204 hp) güç ve 350 Nm maksimum tork geliştirerek şehir içi ortalama 563 km veya 774 km menzil sağlıyor. 283 kW (384 hp) güce sahip dört tekerlekten çekişli versiyon, şehir içinde ortalama 512 km ve 682 km gibi bir menzil sunuyor.

Yaşam Haberleri