İstanbul'un o ilçesinde evi olanlar! Uzman isim duyurdu: Sakın yapmayın

Kentsel dönüşüm kapsamında evlerini yenilemek isteyenler için Bakırköy ilçesi özelinde önemli uyarılar yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bakırköy’de olası bir depremde ciddi hasar riski taşıyan binaların dönüşümü için harekete geçti.

İstanbul’un olası bir depremden en çok etkilenecek bölgelerinden biri olan Bakırköy için kritik uyarılar yapıldı. Yapılan değerlendirmelere göre, 7,5 büyüklüğünde bir depremde Bakırköy’deki binaların yüzde 50’sinden fazlasının ağır hasar görebileceği belirtiliyor. Bu durum üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Temmuz ayı Olağan Meclis toplantısında Bakırköy için parsel bazlı dönüşüm izni çıkardı.


DEPREM RİSKİ VE KENTSEL DÖNÜŞÜM İHTİYACI

İstanbul’da beklenen büyük depremin olası etkileri üzerinde yapılan araştırmalar, Bakırköy’ün ciddi risk altında olduğunu ortaya koydu. Olası bir 7,5 büyüklüğündeki depremde, ilçedeki yapıların yarısından fazlasının ciddi şekilde hasar alabileceği uyarısında bulunuldu. Bu tehlikenin farkında olan İBB, hızlı bir şekilde harekete geçerek Bakırköy için özel kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirme kararı aldı.

PARSEL BAZLI DÖNÜŞÜM İZNİ

İBB'nin Temmuz ayı meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda, Bakırköylüler artık evlerini alan ve parsel birleştirme şartı olmadan dönüştürebilecek. Bu izin, bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanmasına ve riskli yapıların daha güvenli hale getirilmesine imkan tanıyacak.

MAHALLELERDE ÖNCELİKLİ DÖNÜŞÜM

Bakırköy’ün Zeytinlik, Sakızağacı, Cevizlik, Osmaniye, Yeni Mahalle, Kartaltepe ve Zuhuratbaba mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına öncelik verilecek. Bu mahallelerdeki yapıların yenilenmesiyle, olası bir depremde can ve mal kaybının en aza indirilmesi hedefleniyor.

EV SAHİPLERİNE FIRSATÇI UYARISI

Kentsel dönüşüm sürecinde, fırsatçıların ev sahiplerini hedef alabileceği konusunda da uyarılar yapıldı. Evlerini dönüştürmek isteyen vatandaşların, güvenilir firmalarla çalışmaları ve dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.


Yaşam Haberleri