İstanbul, Yalova, İzmir, Muğla ve diğer illere felaket geliyor! 6 gün sonra kayış kopacak

Hava sıcaklıklarının gün geçtikçe artış göstermesi üzerine bu defa Eyyam-ı Eva sıcaklarının geldiği duyuruldu. 9 Ağustos ve 15 Ağustos 2023 tarihleri arasında adeta felaket yaşanacak...

MGM tarafından son dakika uyarıları yapılırken serin havaların keyfini çıkarın uyarıları dikkat çekti. Kritik açıklamalarda felaket geri dönerken kuzeyli rüzgarlarla birkaç gün de olsa serinleme fırsatı olanlar kaçırmasın. Eyyam-I Bahur gitti bu defa Eyyam-I Eva geliyor. O tarihte o ilde olanlar yandı...

Termometre 48 dereceye kadar yükseleceğine dair uyarılar yapan MGM büyük şehirlerde ve halkın yoğun olduğu bölgelerde nemin etkili olacağının altını çizdi. Kronik hastalar, yaşlılar ve çocuklar için aşırı sıcak uyarıları yapılırken hava dalgası günlük hayatı olumsuz etkileyeceği belirtildi.

15 Ağustos 2023 tarihiyle beraber sıcaklıklar için eyyam-ı eva sıcaklıklarının bitiş tarihi olarak açıklandı. Her sene ağustos ayının 2 haftasında başlayan sıcaklıklar 10 gün devam ederken özellikle güney ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yoğun olarak yaşanacak.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda Marmara Bölgesi 48 derece, Ege, Akdenir ve İç Anadolu 45 derece olurken Güneydoğu Anadolu'nun ise 46 dereceye geleceği tahminler arasında yerini aldı.

Yaşam Haberleri