İstanbul, Edirne, Kocaeli ve 4 ile yağış geliyor! O tarihte şemsiyeleriniz hazır bulunsun

Kavurucu sıcaklar sonunda ülkeyi terk ediyor! Yağmura hazır olun! Hangi şehirlerde yağmur yağacak? Bu hafta hava nasıl olacak? Detaylar haberimizde...

Türkiye'nin sıcak hava dalgasına son vermek üzere yağmurlu bir dönem yaklaşıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamaya göre, önümüzdeki günlerde hava koşullarında önemli değişiklikler bekleniyor. Uzmanlar, uzun süredir etkili olan sıcak hava dalgasının yerini yağışlı havaya bırakacağını belirtiyor.

Özellikle İstanbul ve Ankara'da beklenen yağışlar, sıcaklıkların düşmesine neden olacak. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, yaptığı açıklamada, "Bu hafta aşırı sıcaklardan kurtuluyoruz. Bugünden itibaren ortalamalara dönmeye başlıyoruz. Bugün İstanbul'da sıcaklık 32-33 derece olabilir. Yarın 30 dereceye ve hatta 29-28 dereceye kadar düşecek." dedi.


Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ise sıcaklık artışına sahne olacak. Özellikle iç Anadolu'nun doğusu ile doğu ve güneydoğu bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar yaşanması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, batı bölgelerde sıcaklıklar azalacak ve mevsim normallerine dönecek. Ancak uzmanlar, vatandaşları kurak bir kışa karşı dikkatli olmaya çağırıyor. Kurak bir kışın beklendiği ve suyun iyi kullanılması, barajların korunması gerektiği vurgulanıyor.

Yağışlı havanın etkisi Batı Karadeniz ve Göller Bölgesi'nde de hissedilecek. Özellikle Çarşamba ve Perşembe günleri bölgede yağış bekleniyor. Ancak yağışların yetersiz olabileceği belirtiliyor.


Tüm bu gelişmelerin ardından Türkiye genelinde sıcaklıkların hafta sonuna doğru 7-8 derece kadar düşmesi bekleniyor. Eylül ve Ekim aylarında ise tatil yapmaya uygun hava koşullarının olacağı ifade ediliyor. Uzmanlar, vatandaşları bu dönemde tatil planları yapmaya teşvik ediyor.

Son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu geçeceği, özellikle İstanbul'un batı, Tekirdağ'ın kuzey çevreleri, Ağrı çevreleri ve Samsun'un doğu ilçelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sonuç olarak, yağmurlu ve daha serin günlerin yaklaştığı bu dönemde vatandaşlar, hazırlıklı olmak ve su kaynaklarını korumak için gerekli önlemleri almalıdır.

Yaşam Haberleri