İki ile çok kötü haber! Olası depremde kurtulan olmayabilir... Naci Görür açıkladı

Deprem uzmanı Naci Görür'den o iki il için önemli uyarılar geldi. Olası depremde kurtulan olmayacağına dair yorumlarda bulundu. Gelen Kuzey Anadolu fayının güney kolu üzerinde tam oturuyor ve oturduğu yer de deniz kumu olduğu belirtildi.

Programa konuk olan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, canlı yayında riskleri yerlerin altını çizerken iki bölgeye işaret etti. Türkiye'de ki deprem riskiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunurken gemlik muhakkak taşınmalı. Güney Kuzey Anadolu fayının güney kolu üzerindeki oturum yerlerin deniz kumuyla dolu olduğunu belirtti.

DEPREM RİSKİNE KARŞI UYARI

Fay hattının üzerinde bir şehir olurken Türkiye'de adı gemlik sözlerini hatırlaması üzerine Görür, hükümetin o bölgeye dair yasa çıkaracağını ve Gemlik'i taşımaya karar verdiklerini belirtti. Gemlik'in mutlaka taşınması gerektiğine dair bilgi veren Naci Görür “Gemlik, Geyve-İznik-Gemlik, gelen kuzey anadolu fayının güney kolu üzerinde yer alırken oturduğu yer de alüvyal dolgu, deniz kumuyla dolup taştığını belirtti. Gemlik güney kolun deprem üretmesi durumunda tehlikenin artış olduğu belirtildi. Onun için onu bu Armutlu yarımadasına ya da güneyine o yüksek yerlerde sağlam yer bulunarak vatandaşların taşınması gerektiğini ifade etti.


O İLLERE DİKKAT

Görür açıklamalarında Tunceli'ye dikkat edin ifadelerini kullanarak depreme hazırlık olunması gerektiğini açıkladı. Pülümür'ü depreme hazırlarken bununla beraber Hatay, Kahramanmaraş, Elazığ risk altında olduğunun altını çizdi. 

Yaşam Haberleri