İçişleri Bakanlığı az önce duyurdu! 31 Ekim'e kadar bunu yapmak yasaklandı

31 Ekim 2023'e kadar yangın ihtimaline karşı tedbirler sıkılaştırılacak. İşte ayrıntılar...

İçişleri Bakanlığı, hava sıcaklıklarının yükselmesi ve orman yangını riskinin artması nedeniyle önlem alıyor. Bakanlık, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla 31 Ekim 2023 tarihine kadar bazı tedbirlerin alınacağını duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan verilere göre, ülkede mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve artan insan hareketliliği, önümüzdeki günlerde orman yangınlarının riskini artırabilir. Bu nedenle, daha önce meydana gelen orman yangınlarındaki nedenler göz önüne alınarak önlem alınması gerektiği vurgulandı.


Alınacak tedbirler çerçevesinde, orman yangını riski taşıyan bölgelerde ateş yakmanın ve orman alanlarına girişin 31 Ekim 2023 tarihine kadar yasaklanacağı belirtildi. Ayrıca, ormanlık alanlarda kamp yapılmasına ve çadır kurulmasına izin verilmeyeceği, düğün ve benzeri organizasyonlarda havai fişek ve dilek balonu gibi yanıcı maddelerin kullanımına da izin verilmeyeceği ifade edildi.

Orman yangınlarının izlenmesi ve önlenmesi için orman görevlileri, Jandarma ve Polis ekiplerinin devriyelerinin sıklaştırılacağı, drone ve diğer izleme araçlarının kullanımının artırılacağı belirtildi. Büyüme eğiliminde olan ve can güvenliğini tehdit eden orman yangınlarına müdahale edilirken, sivil vatandaşların müdahale alanına girmemesi için kolluk kuvvetlerinin gerekli tedbirleri alacağı vurgulandı.

İçişleri Bakanlığı, vatandaşların milli servet olan orman varlıklarının korunması konusunda duyarlı olacaklarına ve bu konuda yetkililerin yanı sıra halkın da büyük destek sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Yaşam Haberleri