İçi sulu sulu, dışı çıtır içli köftenin püf noktası! Ustaları hep bu tekniği kullanıyor

İçli köfte hemen hemen herkesin en sevdiği lezzetlerden biridir. Bu tarife göre yapılan içli köfte dağılmayacak ve çok daha iyi pişecektir.

İçli köftenin iç dolgusunun daha iyi pişmesi için bu makalemizde yer alan ipuçlarını dikkate alarak evinizde hem lezzetli hem de sağlıklı içli köfte yapabilirsiniz. Bu ipuçlarının köftelerinizin tadını tam anlamıyla çıkarmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.

İçli köfte Türk mutfağının vazgeçilmeyen lezzetlerinden biridir. Ancak ev yapımı köftelerin içinin düzgün pişmemesi yaygın bir sorundur. Az pişirilen içli köfteler lezzetini büyük ölçüde kaybeder, sindirim sorunlarına neden olabilir.

İÇLİ KÖFTE TARİFİ

Malzemeler:

Dışı için;

1.5 su bardağı ince köftelik bulgur

1 çay bardağı irmik

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 su bardağından biraz az un

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı soğuk su

İçi için;

2 yemek kaşığı sıvı yağ

300 gr kıyma

3 orta boy soğan

Yarım tatlı kaşığı salça

Yarım demek maydanoz

1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)

Tuz

Pul biber

Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)

Kızartmak için;

Sıvı yağ


Hazırlanışı:

Soğanları ince ince doğrayın. Yağı bir tavada ısıtın, soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kızartın. Kızartılmış soğanlara kıymayı ekleyin ve nem buharlaşana kadar kısık ateşte kızartın.

Daha sonra domates salçasını ekleyip 3 dakika daha kavurun. Tekrar biraz su ekleyin (yumuşak olmalı ve kuru olmamalıdır).

Baharatları, tuzu, cevizi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip ocağı kapatın. Soğumaya bırakın.

İnce bulguru, bir bardak soğuk suyla ıslatın. Suyunu çekince yavaş yavaş irmik, salça, baharatlar, tuz ve suyu ekleyip 15 dakika iyice yoğurun.

Daha sonra unu ekleyip 5 dakika daha yoğurun. Dokunduğunuzda parçalanmıyorsa sorun yok. Elinize yapışabilir. Ellerinizi iyice yıkarsanız hamur tekrar dokunduğunuzda yapışmaz.

Cevizden biraz büyük olan cevizi ince parçalar halinde açın, baş parmağınızla zaman zaman nemini alın. İçi limon şeklinde düzenlenmiş olup yukarıya doğru uzanmaktadır. Hepsine aynı işlemi uygulayın.

Bitmiş köfteleri bir bardak sıcak yağda kızartın. Bu boyutta ortalama 18 adet üretilmektedir. Dilediğiniz kadar kızartıp kalanını saklama kabına koyup dondurabilirsiniz.

Pişirirken bir tencerede kaynayan suyun içine 2-3 küçük parça limon tuzuyla 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Doldurulmuş köfteleri ekleyin. Pişen köfte harcı en üste çıkar.

Pişirdiğiniz içli köfleri soğuktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Yaşam Haberleri