Hizmetli olarak girdiği hastanenin tıp fakültesi öğrencisi oldu! Hikayesi herkesi şaşırttı

Malatya’da bulunan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı Endokrin Servisi’nde temizlikçi olarak görevli olan Melisa Metin, tıp fakültesine kaydolduğunda çocukluk hayali olan doktor olma yolunda ilk adımı attı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı Turgut Özal Tıp Merkezi’nde temizlikçi olan Melisa Metin, bu yıl YKS'de hedef puanını yakalayınca çalıştığı kurum olan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni seçeneklerden biri olarak değerlendirdi.


"Çalıştığı hastanenin tıp fakültesinde okumayı planlıyor"

Staj ilanının ardından sevinci daha da artan Melisa Metin, Innönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitimine başladı. Metin, çalıştığı hastanenin tıp fakültesinde okumak istediğini, okuldan mezun olduktan sonra burada doktor olarak çalışmaya dönmek istediğini söyledi.


"Doktor olmak bir çocuğun hayaliydi"

 Doktor olmanın çocukluk hayali olduğunu ifade eden Melisa Metin, sınava hazırlanırken kendisine destek olan başta ağabeyi olmak üzere ailesine minnettar olduğunu söyledi. Metin, temizlikçi olarak çalıştığı Endokrinoloji Bölümü'ndeki tüm öğretmenlerin bu süreçte kendisine destek verdiğini, 6 Şubat'ta gerçekleşen deprem felaketinden olumsuz etkilendiğini söyledi.İlk dönem özel bir eğitim kurumuna gittiğini ancak deprem sonrasında evde ders çalışmak zorunda kaldığını anlatan Metin, sınava hazırlanırken çalıştığı hastanede tanıştığı bir doktordan ilham aldığını aktardı.


“Hastane koridorunda yürürken her zaman doktorlar gibi olmak istedim"

Turgut Özal Tıp Merkezi'nin çok iyi hastaneler arasunda yer aldığını ve mezuniyetinin ardından da burada çalışmak istediğini vurgulayan Melisa Metin, "Hayalim gerçekleşti. Hastane koridorunda yürürken her zaman doktorlar gibi olmak istemiştim. “Çok şükür, Allah dilerse ileride doktor olacağım” dedi.


“İyi bir doktor olacağını düşünüyoruz"

Üniversitede Endokrinoloji ve Metabolizma Anabilim Dalı bölümünde görev alan Prof. İbrahim Şahin, Melisa'nın başarı öyküsünün ilham verici olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Burada temizlikçi olarak çalıştığı sırada aynı hastanede tıp eğitimini alacak. Elbette maddi durumları nedeniyle okumaya ve çalışmaya devam edecekler. Melisa'nın bu başarısıyla iyi bir doktor olacağına inanıyoruz. "Onu çok seviyoruz, onunla gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Yaşam Haberleri