Hisseli tapusu olanlar dikkat! Kötü haber verildi: Vergi ödemesi artık böyle yapılacak

2023 emlak vergilerinizi ödemek ev sahipleri için en önemli öncelik olmalıdır. İkinci taksit ödemesini gerçekleştirecek olan tapu sahiplerine kötü bir haber verildi. Detaylar haberimizde.

2023 yılı emlak vergisinde ilk taksit 1 Mart – 31 Mayıs tarihleri ​​arasında ödendi. Söz konusu vergilerin ikinci taksitinin kasım ayında ödenmesi planlanıyor. Mükelleflerin geç ödemelerden kaçınmak için ödenmemiş vergilerini zamanında ödemeleri ve ödeme tarihlerini kaçırmamaları gerekmektedir. Peki emlak vergisinin ikinci taksiti ne zaman ödenecek? İşte yanıtı..

"Her hissedar ayrı ayrı ödeme yapacak"

Emlak vergisinin ikinci taksit ödemesi için son tarih 30 Kasım 2023'tür. Ödemezseniz, eşit olarak dağıtılmış bir geç ödeme ücretine tabi olacaksınız, ancak gecikmiş emlak vergisiyle gayrimenkul satmanıza izin verilmeyecektir.


Mülk sahiplerinin ikinci emlak vergisini 30 Kasım'a kadar ödemeleri gerekiyor. Müşterek tapu durumunda her hissedar kendi hisseleri üzerinden ayrı ayrı vergi ödemesi yapacaktır.

Aksi takdirde ödeme miktarına günlük gecikme cezası uygulanacaktır. Ayrıca emlak vergisine tabi taşınmazların tapuları devredilemez.

Tercihinize göre tek peşin veya iki eşit taksitte ödeme yapabilirsiniz. 1 Kasım 2023'ten itibaren sabit kıymet vergisi 2. Taksit ödeme son tarihi 30 Kasım 2023'tür. Borcunuzu bu tarihe kadar ödememeniz durumunda tarafınıza günlük gecikme ücreti tahakkuk ettirilecektir. Müşterek tapu durumunda vergi, hissedarlara ödeme miktarı ayrı ayrı dağıtılır. Gecikme cezası borcun %1,40'ıdır.

Yaşam Haberleri