Görenin ağzını sulandıran İzmir bombası tarifi! Bu püf noktasıyla patlamadan lezzet şöleni yaşatıyor

Evde İzmir bombası nasıl yapılır? Lezzeti ve akışkan çikolatasına doyamayacaksınız! İşte Masterchef'te yayımlanan İzmir bombası tarifi...

MasterChef'in büyüleyici dünyası, şimdi mutfaklarımıza taşınıyor. Son bölümde tanıtılan ve damakları şenlendiren İzmir Bombası tarifi, artık herkesin evinde denemek için hazır. MasterChef ekibinin ustalıkla sunduğu İzmir Bombası, sürülebilir çikolatanın çıtır hamur içindeki muhteşem buluşmasıyla öne çıkıyor. İşte bu özel lezzetin detayları!

Hamur için:

1.5 su bardağı un

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1.5 yemek kaşığı toz şeker

Yarım bardak su

1 paket vanilya

Dolgusu için:

Sürülebilir çikolata


Tarif:

İlk olarak, sürülebilir çikolatayı kaşık yardımıyla yağlı kağıt üstüne 15 adet olacak şekilde koyup dondurucuda 30 dakika boyunca dondurun.

Hamur malzemelerinin hepsini derin bir kaba alın ve ele yapışmayan, yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp incecik açın. Hamur elinize yapışıyorsa, biraz sıvı yağ ile elinizi yağlayabilirsiniz.

Ortasına donmuş çikolatayı koyup hamuru birleştirin ve ucunda fazla kalanı koparın. Hamuru şekil verip yuvarladıktan sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-6 dakika pişirin.

Artık siz de MasterChef tarifiyle evinizde İzmir Bombası'nın benzersiz lezzetini deneyebilirsiniz. İzmir'in bu eşsiz tatlısı, şimdi ev mutfağınıza konuk oluyor!

Yaşam Haberleri