Gıcır gıcır bulaşıkların sırrı bulundu! Makineye atınca tertemiz yapıyor

Bulaşık makinesi günümüzde ailelerin en çok kullandığı ev aletlerinin başında gelmektedir. Peki bulaşık makinesine bir parça limon koymanın nasıl bir etkisi var? İşte detaylar...

Bulaşık makinesindeki lekeli bulaşıkların tertemiz olması için temizlik ürünleri her zaman yeterli olmuyor. Bulaşıklardaki kir ve lekeleri çıkarmak için deneyebileceğiniz en basit yöntemin limon kullanmak olduğunu duyanlar şok olacaklar. Detaylar haberimizde...


BULAŞIK MAKİNESİNE LİMON KOYARSAK… BULAŞIK TEMİZLİĞİNİN SIR GİBİ SAKLANAN PÜF NOKTASI

Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde şebekedeki su daha fazla kalsiyum içerdiğinden makineden çıkan bulaşıkların temizleme düzeyi daha düşük olur ve bu kireçlenme zamanla makineyi etkileyecektir. Ağırlıklı olarak beyaz lekeler ve rengi solmuş bulaşıklarla karşılaştığımız durumlarda makinemize parlatıcı ekliyoruz ancak yemek yeme gibi aktivitelerde kullandığımız mutfak eşyalarına çok fazla kimyasalın temas etmesi oldukça tehlikeli olabiliyor. Bu dönemde doğanın bize verdiği hileleri kullanarak işlerimizi kolaylıkla yönetebiliriz.

BULAŞIK MAKİNESİNE LİMON KOYMAK

Bulaşıkları bulaşık makinesinde temizliyoruz ve bu mutfak gereçlerini yeniden kullanmak üzere doğru yere koyuyoruz. Ancak bazen ortaya çıkan durumlardan dolayı bulaşık makinesinde kullanılan deterjan yeterli gelmemekte ve bulaşıklarımız makineden hazır mutfak malzemesi olarak değil bulaşık olarak çıkmaktadır. Bu noktada başka bir deterjan veya ilave parlatıcı kimyasal ekleme işlemini tekrarlıyoruz. Ancak bu kimyasal solüsyonları doğal ürünlerle değiştirebilir ve sonuçlardan oldukça memnun kalabilirsiniz.

Bulaşıkları yıkarken ek kimyasallar ve parlatıcılar kullanmak yerine bulaşık makinenize yarım limon eklerseniz, limonun asidik yapısı bulaşıklarda kalan kireç ve kiri temizlemeye yardımcı olarak mutfak eşyalarının daha parlak ve temiz olmasını sağlar.

AYNI ZAMANDA HEM TEMİZLEYİP HEM PARLATIYOR

Bulaşık makinesinde yarım limon kullanmak bulaşıklarınızın daha temiz ve parlak olmasını sağlayacaktır. PH'ı 2 olan limon, güçlü asidik yapısı sayesinde bulaşık makineleri ve bulaşıklardaki kir ve kirecin giderilmesinde etkin rol oynar. Sonuç olarak tabak şeklinde sunulan mutfak eşyaları, ilk satın aldığınız zamanki gibi karşınıza çıkacaktır. Sadece bu değil, limonun taze kokusu da mutfak eşyalarınızın, ek kimyasallar kullanmanıza gerek kalmadan hoş kokmasını sağlar.

BULAŞIK MAKİNESİNİ DE TEMİZLİYOR

Yarım limonu bulaşık makinesine koyup temizlik amacıyla kullanmak, sadece bulaşıklarınızın değil bulaşık makinenizin de daha temiz olmasını sağlayacaktır. Bulaşık makinesinde kullanılan limon, asidik yağı ve antibakteriyel özelliği sayesinde makinede biriken kirlerin temizlenmesine yardımcı olurken, mikropları öldüren antibakteriyel yapısıyla da makinenin görünmeyen kısımlarında biriken kirlerin silinmesini kolaylaştırır. . Bulaşık makinenizi içerisine bulaşık koymadan limon miktarını arttırıp, makineyi durulayarak da temizleyebilirsiniz.

LİMON YERİNE LİMON KABUĞU DA KULLANILABİLİR

Limon kullanmak yerine limon kabuklarını bulaşıklarla birlikte makineye eklemek de aynı amaca hizmet edecektir. Limon suyunun daha asidik yapısından dolayı limon kabuğunu tek başına kullanmak istediğiniz sonuçları vermeyebilir ancak yine de denemeye değer. Daha önce kullandığınız limonları kabuklarıyla birlikte makineye yerleştirebilir ve eğer bu testten iyi sonuç verirse bu şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

BULAŞIK MAKİNESİNE KONULAN LİMON NASIL KULLANILIR?

Bulaşık makinenizi veya makinedeki bulaşıklarınızı temizlemek için kullanacağınız limonu kullanmak oldukça basit bir işlemdir. Bulaşıkları makineye yerleştirdikten sonra makinedeki bulaşıkların ortasına yarım limon koyun ve makineyi bu şekilde çalıştırın. Limon, makinedeki sıcak suya karışacak ve hiçbir ekstra çaba harcamanıza gerek kalmadan temizliği sizin için yapacak ve sonuçlara hayran kalacaksınız. Bu noktadan sonra bir temizlik ürünü mağazasından parlatıcı almadan önce iki kere düşünmeniz gerekecek. Ve denerseniz kimyasal kullanmaya gerek olmadığını, doğal ürünlerin daha etkili olduğunu göreceksiniz.

Yaşam Haberleri