Gençlere Amerika'da yaşama fırsatı! Dil şartı istenmiyor: O tarihe dikkat

Amerika kapıları işte bu başvuru ile açılacak....

AMERİKA HAYALİNE ULAŞMAK İŞTE BU KADAR KOLAY!

Milyonlarca gencin hayallerini süsleyen Amerika hayali gerçek oluyor. Amerika’da yaşamak için tarih verildi, bir çok genç ise başvurularını yaptı. Amerika’nın kapılarını açan anahtar açıklandı. Hem de İngilizce şartı aranmayacak. İşte detaylar….


Yurt dışında yaşama hayali hemen hemen herkesin hayalindedir. Bu hayali gerçekleştirmek isteyenler ise ilk adımı attı bile. Amerika’da yaşama hayali kuran binlerce genç başvurularını yaptı. Yurt dışında yaşama ve çalışma imkanı isteyen bir çok genç hem de İngilizce öğrenme şartı olmadan Amerika yolcusu olacak. Yeşil kart başvurusunu tamamlayan binlerce genç uzun süredir bu anı bekliyordu. Gençler başvurular sayesinde Amerika'da yaşama ve oturma imkanı elde edecek. Her yıl düzenlenen çekilişle 55 bin kişi Yeşil Kart sahibi oluyor.

Green Card (Yeşil Kart) başvuruları, ekim 2023 tarihinde başladı ve 7 Kasım 2023 tarihine kadar sürecek. Başvurularda yığılma olma ihtimaline karşı ise başvuruların son günlere bırakılmaması gerektiği gençlere hatırlatılıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Green Card başvurusu oldukça basit. Hiçbir kuruma başvurmaya gerek yok aslında. Başvurular ayrıca ücretsiz yapılıyor. Sadece vizeye hak kazanmak ve ve vize ücretini ödemek gerekiyor. Başvuru için gençlerin en az lise mezunu olması şartı aranıyor. Ayrıca son 5 yıl içinde en az 2 yıllık bir eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren bir işte çalışmış olunması da isteniyor.

Başvuru yapacak kişilerin bir kere başvuru da bulunması yeterli. Birden fazla başvuru şansı arttırmıyor.

Başvuru sırasında kişilere özel bir onay numarası veriliyor. Başvuru sahipleri 4 Mayıs 2024 tarihinde dvprogram.state.gov web sitesi üzerinden başvuru sonuçlarına ulaşabilirler.

Yaşam Haberleri