Fayanslardaki solgun görüntüyü yok ediyor! Parıl parıl parlayan fayanslar bu karışımla mümkün

Bu yöntemlerle parıl parıl fayanslarınız olacak! Tüm detaylar haberimizde.

Fayanslarınızın parlamasını istiyorsanız bu temizlik yöntemlerini mutlaka deneyin! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

FAYANS TEMİZLİĞİ ÖNERİLERİ

Fayanslarınızın parlamasını istiyorsanız doğal malzemelerle temizlik yapabilirsiniz. İlk olarak sirke ve su bir sprey şişesinde karıştırılır ve fayansların üstüne sıkılır. 10-15 dakika kadar beklettikten sonra sünger ya da fırçayla iyice ovalanır ve temiz bir bezle kurulanır. Fayanslarınızı limon ile de temizleyebilirsiniz. Bir limon ikiye kesilir ve yarısıyla fayanslar ovulur. 15-20 dakika boyunca ovulduktan sonra temiz bir bezle silinir. Fayanslarınızın parlaması için karbonat ve tuz da kullanabilirsiniz. Süngere ya da fırçaya karbonat ve tuz serpilir ve fayanslar 10-15 dakika boyunca ovulur. Daha sonra temiz bir bezle kurulanır. Bir diğer yöntem ise bulaşık deterjanı yöntemi. 


Su ve bulaşık deterjanı karıştırılır ve fayanslar bu karışımla ovulur. Daha sonra temiz bir bezle kurulanır. Çamaşır suyu ve karbonatla da fayanslarınızı parlatmak mümkün. Karbonat ve çamaşır suyu iyice karıştırılarak macun hazırlanır. Bu macunla 10-15 dakika boyunca fayanslar ovulur ve suyla durulanarak temizlenir. Fayansların parlak görünmesi için düzenli şekilde temizlenmesi önemlidir. Temizlik sırasında derz aralarına da dikkat etmeniz gerekmektedir. Temizlik yaptıktan sonra su lekelerinin gitmesi için mutlaka fayanslarınızı kurulamanız gerekir. Sünger, fırça ya da bez gibi uygun malzemelerle fayanslarınıza zarar vermemeniz gerekir. Fayanslarınızı haftada bir süreyle temizlemeniz gerekiyor. Fayansların düzenli temizliği yapıldığı zaman parlak görüntüsü artar. Fayanslar için özel temizlik ürünleri kullanmak şart değildir. Doğal temizlik ürünleriyle de fayanslarınızın parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. 

Yaşam Haberleri