Evinin arsasının tapusu olanlar dikkat! Kontrol etmeyenin tapusu elden gidebilir

Bütün tapu sahiplerini yakından ilgilendiren haberler paylaşıldı! Kontrollerinizi sağlayın! Tüm detaylar haberimizde.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bütün tapu sahiplerini uyardı. Bu durumları kontrol etmezseniz tapunuz elden gidebilir! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TAPU SAHİPLERİNE ÖNEMLİ UYARILAR

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı Cevdet Ekmel Hatipoğlu tapu sahiplerini yakından ilgilendiren önemli uyarılar paylaştı. Hatipoğlu, vatandaşların bilgisayar korsanlarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini ve konuyla ilgili önemli ihbarlar aldıklarını söyledi. Hatioplu açıklamasında şu sözlere yer verdi; 'Yapılan incelemelere göre internet sitemizin diğer kurumlara yapıldığı gibi kopyalandığını, sahtelerinin ortaya çıktığını, kişisel bilgiler üstünden kredi kartı bilgilerine ve banka hesap numaralarına ulaşıldığını tespit ettik. Bunun için kamu kurum ve kuruluşlarımızla ilgili gerekli tedbirleri aldık, kapatılması ile ilgili yasal girişimlerimizi yaptık. Korsanların, dolandırıcıların engellenmesi ile ilgili bir sorunumuz yok. Şu siteye girdiğiniz zaman sizin adınıza hızlı randevu alınabilir, ücretle randevu ve tapu işlemleri gibi durumlar varsa vatandaşların şifrelerini kısa sürede değiştirmesi gerekiyor. Girilen sitelere dikkat edilmesi lazım. Maillere ve internet adreslerine dikkat etmek lazım. Kısa mesaj doğrulamalarına önem verin. Girilen sitenin güvenli olmadığını anlarsanız bilgilerinizin güvende olup olmadığı ile ilgili kurumla iletişime gerek önlemlerinizi alın. Vatandaşlarımızın resmi internet sitemiz olan tkgm.gov.tr internet sitesini kullanması gerekiyor. Uzantı başında reklam ya da reklam kelimesi geçen uygulamalar varsa dikkat edilmesi gerekiyor. 


Sahtecilikler, kurumların isimlerine ek kelime koyup yeni uzantı oluşturuyor. Reklam ve taklit siteleri kullanılmamalı. Vatandaşlarımız e-Devlet sistemi üzerinden işlemlerini yapabilir. Herkes e-Devlet şifrelerini sık sık değiştirsin. Bu şekilde kişisel bilgilerin ve tapu bilgilerinin çalınmasının önüne geçilebilir. İki faktörlü ya da SMS doğrulaması yapılmalıdır. Örneğin banka uygulamaları şifrelerin 3 ya da 6 ayda bir değiştirilmesini istiyor. Biz de vatandaşımızın şifrelerini belli aralıklarla değiştirmesini istiyoruz. Şifre değiştirme süresi ne kadar kısalırsa risk o kadar azalır. Vatandaşımız gelen mesajlara ve sitelere dikkat etmeli. Müdürlüklerimiz bünyesinde son dönemlerde parmak izli cihaz kullanılıyor. Vatandaş çipli kimlik kartlarını parmak izi cihazlarına takıp kimlik kontrolü sağlıyoruz. 2 gün önce çipli kimlik kartıyla 2 milyon doğrulama yaptık. 973 tapu müdürlüğünün hepsinde bu doğrulama sistemi var. Sahteciliğe karşı bu şekilde önlem alıyoruz.' 

Yaşam Haberleri