Evini günlük kiraya verenler dikkat! Artık bu şartlara göre kiralama yapılabilecek

Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapan Mehmet Nuri Ersoy, ekim ayında günlük kiralık evlere ilişkin yeni düzenlemelerin getirileceğini duyurdu.

Günlük kiralık konutlarla ilgili önemli bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, günlük kiralık konutlara ilişkin yeni düzenlemelerin ekim ayında yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Günlük kiralık konutlara ilişkin yasa ve yönetmelikler!

Son dönemde günlük olarak kiralanan evlerin sayısı her geçen gün artıyor. Günlük olarak kiralanan ev sayısının artması nedeniyle otellerde geçirilen gece sayısının azaldığı ortaya çıktı. Her geçen gün artan yıkılan evlerle mücadele için yeni yasa ve yönetmeliklerin çıkarılacağının açıklayan Ersoy, ekim ayı içerisinde günlük kiralık konutlara ilişkin düzenlemenin getirileceğini söyledi.


Sadece İstanbul'da her gün 50.000 konut kiralanıyor!

Turizm paydaşlarının gelir kaybı şikayetine konu edilen günlük kiralık evlerin sayısı hızla artmaya devam ediyor. Bakan Nuri Ersoy'un açıkladığı şekilde günlük kiralık konut tescili için çalışmalar devam ederken, Akdeniz Turizm ve Otelciler Birliği'nin elindeki verilere göre Airbnb'ye kayıtlı İstanbul'da 50.000, Antalya'da 30.350, İzmir'de 11.400 ve Bodrum'da 7.150 mülk bulunuyor.

Yaşam Haberleri