Evde iki patates varsa mutlaka deneyin! Çok lezzetli patates çorbası tarifi

Patates çorbası, hem lezzetli hem de besleyici olması nedeniyle sofraların vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Bu doyurucu ve pratik çorbayı çeşitli tariflere göre hazırlayabilirsiniz. Peki patates çorbasını nasıl yaparsınız? İşte evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz patates çorbası tarifi.

Patates çorbası lezzetli ve doyurucudur. Ev yapımı çorbaların en sevilenlerinden birisi patates çorbası, hem pratik tarifi hem de besin değeriyle öne çıkıyor. Çorba, ana yemek olarak ya da sıcak garnitür olarak yenebilir, bu da onu diyetinizin önemli bir parçası haline getirir. İşte evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz patates çorbası tarifinin özel püf noktaları..

Patates Çorbası Tarifi

Malzemeler:

3 adet büyük boy patates

1 adet büyük boy soğan

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ

4 su bardağı tavuk veya sebze suyu

1 su bardağı süt veya krema

Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

Mayısdanoz veya dereotu (servis için)


Hazırlanışı:

Öncelikle patatesleri soyun daha sonra da küp şeklinde doğrayın. Soğan ve sarımsakları doğrayarak hazırlayın.

ereyağını veya sıvı yağı bir tencerede eritin. Daha sonra doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Kızaran soğan ve sarımsakların üzerine doğranmış patatesleri ekleyip birkaç dakika kavurma işlemini sürdürün.

Tencereye tavuk ya da sebze suyunu ekleyin. Tuz, karabiber, isteğe göre pul biberi ekleyin. Karışımı kaynatın.

Kaynayan çorbayı kısık ateşe alın ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Piştiğinden emin olduğunuz çorbayı bir blender ya da çatalla ezin ve pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar iyice karıştırın. Süt veya krema ekleyerek çorbanın kıvamını ayarlayın. İstenirse daha yoğun bir kıvam için süt ya da krema miktarını azaltabilir veya daha kremalı kıvam için miktarı artırabilirsiniz.

Servis yapmadan önce çorbanın tadını ve kıvamını kontrol edin, gerekirse baharatla tuz ekleyin. Servis yaparken kıyılmış maydanoz veya dereotu ekleyip sıcak olarak servis yapın.

İşte çok kolay, pratik ve lezzetli bir patates çorbası tarifi. Tarifi herkes kendi damak tadına göre ayarlayıp, istediği lezzete ulaşabilir. Afiyet olsun!

Yaşam Haberleri