Evcil hayvanına kıyafet giydirenler dikkat! Kedi ve köpeklerinize öyle bir zarar veriyor ki!

Estetik açıdan bu hatayı birçok insan yapıyor! Evcil hayvanınıza kıyafet giydirmenin zararları çok büyük! Tüm detaylar haberimizde.

Evcil hayvanlarınıza bu haberi okuduktan sonra bir daha kıyafet giydirmeyi bile düşünmeyeceksiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EVCİL HAYVANINIZA KIYAFET GİYDİRMENİNM ZARARLARI

Sağlıklı kediler günlerinin çoğunluğunu uyuyarak geçirirler ve kalan kısımda beslenerek tüylerine bakım yaparlar. Kediler tüylerini yalayarak temizlenme ihtiyaçlarını da karşılarlar. Giysi giydirilen kediler tüy bakımlarını yapamaz ve bu durumda strese girebilirler. İyi bakılan ve dış paraziti olmayan kediler aşırı kaşınmazlar ancak yine de sağlıklı kediler de kaşınma ihtiyacı hissedebilirler. Kıyafet giydirildiği zaman kaşınamazlar ve rahatsız olarak strese girerler. 


Kıyafet giydirilen kedilerin hareketleri de kısıtlanır. Hareketleri kısıtlandıktan sonra kediler kendilerini güvensiz hisseder ve saldırganlaşabilir, strese girebilir hatta depresyona bile yol açabilir. Estetik olarak güzel durması için kedilerinize kıyafet giydirmek istiyor olabilirsiniz ancak kedilere kıyafet giydirmek onların rahatsız olmasına sebep oluyor. Havalar soğudukça az hareket eden ve vücut ısısı düşen kedilere ısıyı dengelemek için kısa süreli kıyafetler giydirilebilir. Ancak geri kalan kısımlarda kıyafet giydirmek önerilen bir durum değildir. 

Yaşam Haberleri