Elinde tapusu olana son 27 gün! Ödeme yapmayan dev cezadan nasibini alacak

Ev, arsa, arazi, işyeri gibi gayrimenkullerin tabi olduğu emlak vergisinin bu yılki ikinci taksit ödeme süreci başlamış durumda. 30 Kasım tarihine kadar ödeme gerçekleştirmeyenler, gecikme faizi ödemek zorunda kalacaklar.

Ev, arsa, arazi, işyeri gibi gayrimenkullerin tabi olduğu emlak vergisinin bu yılın ikinci taksit ödeme dönemi başladı. İlk taksit ödemeleri 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. İkinci taksit ödemeleri ise 30 Kasım’a kadar devam edecek.

Emlak vergisi için belirlenen son ödeme tarihi 30 Kasım'dır. Bu tarihe kadar ödeme yapmayan mükellefler, gecikme durumunda cezalı olarak geri ödeme yapmak zorunda kalacaklar. Aylık gecikme cezası yüzde 2.5 olarak uygulanmaktadır. Yıl içerisinde 2 taksitle ödenen emlak vergisinin ikinci taksiti Kasım ayı boyunca ödenebilecek.


Emlak vergisinden muaf tutulan kişiler arasında, mülkü dışında başka bir geliri olmayan emekliler, dul, şehit aileleri, yetimler, gaziler ve işsizler bulunmaktadır. Ayrıca, brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek gayrimenkul ya da hisse sahipleri de vergiden muaf tutulmaktadır. Ancak vergiden muaf olanlara rağmen ödeme yapanlar, 5 yıla kadar geri ödeme alabilmektedir.

Emlak vergisi tutarı, taşınmazın değeri, yeri ve niteliğine göre değişiklik göstermektedir.

Yaşam Haberleri