Elektrik faturası yüksek gelen başvursun! Bu miktarın üstünü tek şartla devlet ödeyecek

Elektrik faturalarınızı dert etmenize gerek yok! Başvuru yapanlara fatura desteği verilecek! Tüm detaylar haberimizde.

Elektrik faturası son dönemlerde giderek artarken fatura destekleri yoğun ilgi görüyor. PTT aracılığıyla ödemeler başladı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

FATURA DESTEKLERİ BAŞLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara birçok farklı alanda maddi desteklerini sürdürüyor. Son dönemlerde yüksek faturalar vatandaşların mağduriyetlerini artırmaya devam ederken fatura destekleri de ilaç gibi geliyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar faturaları ve kimlikleriyle PTT şubelerine giderek başvurularını yapabiliyor. Geçtiğimiz dönemde 31 Ağustos tarihinde sona eren fatura destekleri 15 Eylül tarihinde tekrar başvuruya açılacak.


 Başvuru yapacak kişilerin ödemeleri fatura tutarlarına ve hane içinde yaşayan kişilere göre değişkenlik gösterecek. Ödemelere göre 1 ya da 2 kişilik ailelere 130.09 TL, 3 kişilik ailelere 173.46 TL, 4 kişilik ailelere 216.82 TL, 5 ve üstü kişi olan ailelere 260.19 TL ödeme yapılacak. Ödemeler PTT şubeleri aracılığıyla olacak. Vatandaşların ek bir başvuru formu doldurmaları da gerekmiyor. Elektrik faturası destekleri vatandaşlara faturaların zamlandığı bu dönemlerde ilaç gibi gelecek. 

Yaşam Haberleri