Ehliyeti olan milyonlarca kişi dikkat! Ödeme yapmayanın ehliyeti elden gidecek

Eğer sürücü belgeniz varsa bu uyarıları dikkate alın! Yüksek cezalar ödeyebilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Ehliyet sahibi herkese son uyarılar geldi. Büyük cezalar ödememek için son tarihleri kaçırmayın! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SÜRÜCÜ BELGESİ OLANLARA SON UYARILAR

1 Ocak 2016 tarihinden itibaren eski tip sürücü belgeleri yenilenmeye başladı. 2023 senesinde sürücü belgesi olan vatandaşlar ehliyet yenileme işlemlerini nasıl yapacaklarını merakla araştırıyor. Eski tip ehliyeti olan vatandaşlar Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü üzerinden randevu alarak 15 TL'ye eski tip sürücü belgelerini yenileyebiliyor. Ancak yenileme işlemlerini yapmayan vatandaşlara idari para cezası verilecek. 


Verilen son karara göre eski tip ehliyetler iki sene daha kullanılabilecek. Eski tip sürücü belgeleri ALO 199, ALO 199 Mobil Uygulama ya da nvi.gov.tr resmi internet sitesi üzerinden randevu alarak değiştirilebilecek. Yenileme işlemleri için gerekli belgelerin teslim edilmesi ve 15 TL ödemenin yapıldığına dair dekontun sunulması gerekiyor. Eski tip ehliyet yenileme işlemleri 31 Aralık 2024 tarihine kadar yapılabilecek. Ehliyet yenileme işlemleri için kimlik kartı, eski sürücü belgesi, sürücü sağlık raporu, son altı ay içinde çekilen bir tane biyometrik fotoğraf, sağlık raporunda yoksa kan grubu kartı, 15 TL harç bedelinin ödendiğine dair dekontun sunulması gerekiyor. 

Yaşam Haberleri