Dünya çapında en güzel yoğurt yemekleri sıralandı! Birinci listede olanla gurur duyacaksınız

Geleneksel tariflere sık sık içeriklerinde yer veren Tasta Atlas, dünyanın en beğenilen yoğurtlu yemeklerini sıraladı. Türkiye’den çok sayıda tarifin yer aldığı yoğurtlu yemeklerde favori yemek yine Türk yemeği oldu.

Dünyanın sayılı mutfakları arasında yer alan Türk mutfağında deyim yerindeyse yok yok! Tarih boyunca da damak zevkinden, malzemeleri kullanış biçimine kadar Türk mutfağı, dünyada eşi benzeri olmayan bir mutfak. Yemek listelerinde kendine diğer ülkelere kıyasla ağırlıklı olarak yer bulan Türk mutfağında yoğurt ise tüm bu yemeklerin olmazsa olmaz eşlikçisi. 

Dünyanın yemek turizmi için tercih ettiği Türkiye, Taste Atlas’ın yaptığı yeni bir araştırmada kendine sıklıkla yer buldu. Dünyanın en iyi yoğurtlu yemeklerini araştıran Tasta Atlas, yaptığı değerlendirmeler sonucu listenin zirvesine Türkiye’yi yerleştirdi. Peki dünyanın en iyi yoğurtlu Türk yemeği hangi yemek oldu? İşte dünyanın en iyi yoğurtlu yemekleri…


Dünyanın en iyi yoğurtlu yemeği: Çökertme kebabı

Taste Atlas tarafından yapılan yeni bir araştırmada dünyanın en iyi yoğurtlu yemeğinin bir Türk yemeği olduğu aktarıldı. Yapılan araştırmada 20 yoğurtlu yemek kendi aralarında sıralanırken zirvede yoğurtlu çökertme kebabı yer aldı. 

Taste Atlas’ın araştırmasına göre zirveye oturan yoğurtlu yemek olan etli çökertme kebabı aslında patates, et, yoğurt ve sostan oluşuyor. Kibrit inceliğinde kızartılan patateslerin üzerine bonfile et konulur. En üste de sarımsaklı yoğurt ve domates sosu dökülerek servis edilir. Bodrum civarında sıklıkla tüketilen bu yemek, Tasta Atlas’a göre dünyanın en iyi yoğurtlu yemeği. 


İkinci sırada Hindistan: Tandoori 

Hintlilerin sıklıkla tükettiği tavuk, bu listenin en iyi ikinci yoğurtlu yemeği olarak öne çıktı. Tandır tavuğu olarak da bilinen bu yemek, bir tavuğun yoğurt ve baharatlarla marine edilmiş halidir. Silindirik iki fırında kızartılan tavuk 1940’lı yılların solarına doğru popüler hale gelmiştir. 


Yunanistan üçüncü sırada: Tzatziki 

Türklerden esinlendiği yemeklerle sık sık ayrı düştüğümüz dost Yunanistan da yine ilk beşte yer alan ülkelerden oldu. Cacığın kıvamlı bir çeşidi ile en iyi yoğurtlu yemek sırasında üçümcü sırayı kapan Tzatziki, bir tür sos ve meze olarak tüketiliyor. Yoğurt, su, salatalık ve sarımsak ile yapılan bu Yunan mezesinin kökeni ise Osmanlı mutfağına dayanıyor. 


Türkiye dördüncü sıradan da listeye girdi! 

Türk mutfağından mantı da yine dünyanın en iyi yoğurtlu yemekleri listesinde ilk beşte yer alan yemeklerden oldu. Yunan cacığının hemen arkasından gelen bu yemek ise küçük hamur parçalarının içine kıyma konularak tuzlu suda haşlanmasıyla elde ediliyor. Üzerine yoğurt ve tereyağı konulan mantı, Türk mutfağında olduğu kadar Orta Asya mutfağında da oldukça fazla tüketiliyor. 

Lübnan’ın shisbarak beşinci sırada! 

Türkiye’de düşbere olarak da bilinen shisbarak, bir tür etli hamur yemeğidir. Kare şekilde kesilen hamura çeşitli baharatlarla hazırlanmış iç karışım doldurulur. Domuz kıyması kullanılmayan bu yemek genellikle Orta Asya, Güney Kafkasya ve Orta Doğu’da popülerdir. 

Dünyanın en iyi yoğurtlu yemekleri ilk 20! 

  1. Türkiye, Çökertme kebabı 
  2. Hindistan, Tandoori 
  3. Yunanistan, Tzatziki
  4. Türkiye, Mantı 
  5. Lübnan, Shisbarak 
  6. Hidistan, Korma 
  7. Türkiye, Tavuk şiş 
  8. Hindistan, Chichken Tikka Masala 
  9. Lübnan, Fatteh 
  10. Sırbistan, Burak sa sirom
  11. Hindistan, Shrikhand
  12. Danimarka, Shrikhand
  13. Türkiye, lambalı
  14. Türkiye, Haydari 
  15. Hindistan, Rogan josh 
  16. Yunanistan, Tirokafteri
  17. Bulgaristan, Snezhanka salata
  18. Bulgaristan, Banitsa 
  19. Türkiye, Cacık
  20. Hindistan, Raita 

Yaşam Haberleri