Dolmalık biberi böyle koyunca ne çürüyor ne sararıyor! Hep taze kalmasının püf noktası var

Yaz aylarından kışlık hazırlıklar yapılmaya başlanırken özellikle dolmalık biber ucuzken kış için saklamak isteyenler araştırmalara başladı. Kışlık dolmalık biber nasıl saklanır, neler yapılır? İşte detaylar...

Kış aylarına girmeden önce buzluğa stok yapılırken domates, patlıcan, yeşil fasülye, bezelye ve kışlık dolmalık biberler için hazırlıklar başladı. Dolmalık biberi doğru saklamak için püf noktaları araştırılırken tüm detaylar haberimizde yer almaktadır.

KIŞLIK DOLMA BİBER SAKLAMA YÖNTEMİ

Buzlukta yeri olanların yapması tavsiye edilen dolma biberler için biberlerin üstü öncelikle kesilerek temizlenir ve içi dışı yıkanır. Suyu süzülen biberlerin kuruduğuna emin olduğunuza poşetlere güzelce koyarak pipet yardımıyla havasını alarak buzlukta saklayabilirsiniz.


BİBER DOLMASI MALZEMELER

8 adet dolmalık biber

250 gram kıyma

1 su bardağı pirinç

1 soğan

2 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı nane

2 su bardağı sıcak su

TARİFİ

15-20 dakika ılık suda bekletilen pirinç güzelce yıkanarak hafif yağda soğan kavrulur. Renkleri değişen soğanların üzerine kıyma eklenerek suyu çekene kadar pişirilir. Pirinç eklenerek 3-4 dakika kavrulduktan sonra salça ve baharatlar eklenir. Hazırlanan harç soğumaya bırakılır ve dolapta soğumaya bırakılır. Buzlukta saklanan biberler çıkarılır ve tencere ya da düdüklüye harçtan eklenen dolmalar dizilir. Üzerine sıcak su eklenerek orta ateşte biberler yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun. 

Yaşam Haberleri