Doğalgaza para ödemek istemeyenler dikkat! O ildeki düşük gelirlilere bedava oldu

Samsun Büyükşehir Belediyesi dar gelirli ailelere ücretsiz doğalgaz dağıtıyor! Ayrıntılar haberimizde...

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiği 'Samsun Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi' ile dar gelirli ailelerin konutlarına ücretsiz doğal gaz bağlamaya başladı. Bu projenin temel amacı, ısınmadan kaynaklı hava kirliliğini önleyerek şehirdeki hava kalitesini artırmaktır.

Proje kapsamında, özellikle sosyal yardımlar kapsamında kömür desteği alan dar gelirli ailelere yönelik doğal gaz dönüşüm süreci başlatıldı. İlkadım ilçesindeki çalışmalarla, katı yakıt kullanımına bağlı olarak hava kirliliği değerlerinin en yüksek olduğu tespit edilerek bu bölgede öncelikli olarak 111 aileye doğal gaz tesisatı, kombi ve abonelik desteği sağlanacak.


Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Tulumen, projenin detayları hakkında yaptığı açıklamada, "Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi'ni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte başlattık. İlkadım ilçesindeki hava kalitesi verilerine göre, katı yakıt kullanımının yoğun olduğunu belirledik. Bu kapsamda kömür desteği alan 91 konuta öncelik verdik ve doğal gaz dönüşüm sürecini başlattık. İlk etapta 20 konuta kombi desteği sağlamıştık. Şimdi de belirlenen 91 konutta tesisat, kombi ve abonelik işlemlerini gerçekleştirerek bu ailelerin yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz. Proje tamamlandığında İlkadım ilçesindeki 111 konutta katı yakıt kullanımını sona erdirecek ve 380 ton karbon gazı salınımını engelleyeceğiz" dedi.

Vatandaşlardan gelen tepkiler olumlu yönde. Proje sayesinde kömür kullanımından kurtulan Aynur Akan, "Büyükşehir bizi kömür derdinden, kokudan pislikten kurtardı. Allah razı olsun. Çok teşekkür ederiz," derken, Nurettin Akan da "Allah razı olsun. Kömürden kurtulduk. Bizim için bu çok iyi oldu," şeklinde konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bu anlamlı projesiyle dar gelirli ailelere verilen destek, hem çevre dostu enerji kullanımını teşvik ediyor hem de şehirdeki hava kalitesini iyileştirmeye yönelik önemli bir adım atıyor.

Yaşam Haberleri