Dededen, babadan miras kalanlar dikkat! Miras paylaşımında flaş değişiklik: Artık böyle yapılacak

Hisseli tapulara devrim niteliğinde değişim geldi! Kardeşler arasında tapu devri için artık notere ihtiyaç kalmayacak! Ayrıntılar haberimizde...

Türkiye'de uzun yıllardır devam eden hisseli tapu devir sürecinde önemli bir değişikliğe gidildi. Daha önce kardeşler arasında miras kalan hisseli tapuların devri için mutlaka noter onayı gerekmekteydi. Ancak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle birlikte artık noter onayı şartı ortadan kalkmış durumda.

Buna göre bundan sonra kardeşler arasında miras kalan hisseli tapuların devri için iki taraf arasında imzalanan yazılı bir sözleşme yeterli sayılacak. Sözleşmenin imzalanması sırasında hisse sahibi tüm paydaşların hazır bulunması koşulu da aranmayacak.


Bu değişiklik, milyonlarca vatandaşın aile büyüklerinden kalan tapuların kardeşler arasında paylaşım sürecini önemli ölçüde kolaylaştıracak. Çünkü artık notere gidilmesi ve masraflı bir işlem tamamlanması gerekmeyecek. Yazılı bir sözleşme imzalanması yeterli olacak.

Ayrıca hisseli tapu satışında da yine noter şartı aranmayacak. Ancak satış işlemi gerçekleştirilirken hisse sahiplerinin ortak onayı ve tapu işlemlerine katılımı gerekecek. Yapılan bu değişiklikle uzun yıllardır devam eden sorunlu bir süreç kolaylaştırılmış oldu.

Yaşam Haberleri