Daha önce böyle bir cami görmediniz! Bu camiyi görenler şaşkına dönüyor

Gümüşhane'de arazi koşullarının elverişsizliği nedeniyle kayalık bir araziye inşa edilen ve yöre halkının "6 katlı cami" dediği camiyi görenler dönüp tekrar bakıyor.

Gümüşhane'ye bağlı Oltanbey ilçesinde inşaatına 2014 yılında başlanan ve ilçenin kayalık arazisinden ve yer darlığından dolayı 5 kat şeklinde inşa edilen caminin mimarisi, yapısıyla görenleri şaşırtıyor.

,

Diyanet Vakfı tarafından yaptırıldığını ve yakın zamanda tamamlanacağını bildiğimiz binanın ilk 2 katının market ve kafeterya olarak kullanıldığı görülüyor. 3 katı kızlar için Kur'an dersliği olarak kullanılırken, en üst katı ise bin kişiyi alabilecek kapasitede 2 katlı bir Mescid-i Aksa Camii bulunuyor. İnşaat Müdürü Mürsel Gergin, caminin arazi şartları ve arazi yetersizliği nedeniyle 5 kat yüksekte yapıldığını, alt katların ve girişin kullanım amacını bilmeyenlerin ise yapıyı 6 katlı cami şeklinde adlandırdığını söyledi.


Mürsel Gergin, inşaatın tamamlanmak üzere olduğunu ve yardım beklediklerini belirterek, “Kayalık bir alan. Burada kayalar kırılarak evler yapılmıştır. Konutun inşası sırasında bu arazi aynı zamanda ibadethane olarak da belirlenmişti. Buraya bir cami, bir Kur'an sınıfı ve bir yurt inşa etmeye karar verdik. Tabii bildiğiniz gibi Gümüşhane'de arazi sorunu çok fazla. Her yerde kayalar var. Toprak olmadığı için bu kayalar kırılarak oluşur. 10.000 metreküp kaya çıkardık. Buradaki yerimiz kısıtlı ve yerden yüksek olduğu için 5 kat yüksekte yaptık ve camimize üst yoldan ulaşım sağladık ama aşağıdan baktığımızda 5 kat gibi görünüyor. Binanın zemin katı market olarak kullanılmakta olup, buradan elde edilen kira geliri Kur'an kursu hizmetlerimizde kullanılmaktadır. Üstteki üç kat kızlara yönelik Kur'an derslikleridir. Büyüklerimizin dışarı çıkabileceği bir asansör de bulunmaktadır. Tabii ki burada tek katlı camiler olsun istiyorduk ama burada arazi olmadığından onları daha verimli kullanmak için yaptık. Olumlu ve olumsuz tepkiler var, bunları kabul ediyoruz. Bunun altı katlı bir cami olup olamayacağını sordular ancak alt katların ne işe yaradığını bilmedikleri için caminin üst kubbeye bakan altı katı olduğunu düşündüler" dedi.


Yaşam Haberleri