Canan Karatay'tan Sabahları Enerjik Uyanmanın Sırrı: İşte Yorgun Uyananlara Önerilen Liste

Sağlıklı bir yaşam için doğal beslenme önerileriyle tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, sabahları yorgun uyananlara yönelik doğal besinlerden oluşan bir liste paylaştı. İşte detaylar..

Kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, günün enerjik ve dinç başlamak isteyenler için tereyağıyla ilgili bir formülü açıkladı. Tereyağının sağladığı enerji artışından bahseden Karatay, hakiki köy tereyağının uygun miktarlarda tüketilmesinin zararlı değil faydalı olduğunu vurguladı. Sabahları daha enerjik olmak ve kolayca uyanmak için köy tereyağının tüketilmesinin önemine dikkat çekti.

Sabahları Daha Dinç Uyanmak İçin Ne Yapmalı?

Günlük enerji depolamak için hakiki köy tereyağını sabah ve akşam olmak üzere günde toplamda iki kez tüketmek yeterlidir. Tereyağını tek başına tüketebileceğiniz gibi eriterek pekmezle karıştırarak da tüketebilirsiniz. Karatay'ın önerdiği etkili bir tüketim yöntemi ise tereyağını yumurta sarısıyla birlikte tüketmektir.

Yorgun Uyanmaya İyi Gelen Diğer İpuçları

Canan Karatay, Anadolu'da yaygın olarak uygulanan bir yöntemden bahsetti. Kuyruk yağı olarak bilinen hayvansal yağın eritilip içildiğini belirten Karatay, bu alışkanlığın ömrü uzattığını ifade etti. Kuyruk yağının tüketilmesiyle insanların 90-95 yaşına kadar yaşadığını söyleyen Karatay, kavurmanın yağıyla birlikte tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Sabahları Yorgun Uyanmamak İçin Tavsiyeler

Yağ tüketiminin kalp damarlarını tıkadığı ve kalbe zarar verdiği yönündeki iddiaları da değerlendiren Canan Karatay, enerji depolamak isteyenlere tereyağı kullanmalarını önerdi. Karatay, işlenmiş trans yağların kalbe zarar verdiğini belirtirken, uygun miktarlarda tüketildiğinde tereyağının hiçbir zararının olmadığının altını çizdi.

Yaşam Haberleri