Çamaşır makinesini ömür boyu kullanma formülü! 30 günde 1 kez yapın yeter

Çamaşır makineleri bütün veteriner vazgeçilmezi haline geldi. Ancak bu makinelerin belli bakım süreçlerine dikkat edilmesi daha uzun süreli kullanım sağlıyor.

Markası ne olursa olsun çamaşır makineleri uzun yollar kullanıldığını bozulabilir. Sürekli çamaşır yıkamak makineyi her geçen gün daha eski hale getiriyor. Ancak bazı bakımlar düzenli yapıldığı zaman ise makinenin ömrünü uzatmaya yardımcı oluyor. Makine ömrünü uzatan en önemli faktör düzenli olarak iç ve dış ekipmanlarını temizlemektir. Hem su filtresin hem de deterjan yerlerini düzenli olarak temizlemek makinenin ömrünü uzatmak için en önemli yardımcıdır.


Çamaşır Makineniz Hiç Eskimeyecek!

Çamaşır makineleri günlük temizlik işlerinde en büyük yardımcımız. Ama yanlış kullanım ile kısa sürede bozulup sizleri mağdur edebilir. Makinenizi uzun kullanımı için kesinlikle düzenli olarak iç dış temizlik yapmanız şart. Ayrıca makinenize uygun deterjan kullanmanız da şart. Yani ister sıvı ister toz deterjan olsun kıyafetlere göre ayarlayıp tamamen makineye uygun deterjanlar tercih ediniz.

Ayrıca sürekli olarak yüksek su ısısı ile çalıştırılan makineler sıklıkla bozulabilir. Bu nedenle belli aralıklar ile soğuk su kullanımı yapılmalıdır. Ayrıca makinenizin alabildiğince fazla çamaşır koymamaya dikkat edin. Fazla çamaşır koymak makinenin hızlı şekilde bozulmasını sağlar. Ayrıca en önemli faktör olan kireç sökücülerini düzenli olarak kullanmanız çamaşır makinenin ömrünü uzatmaya yardımcı olacaktır.

Yaşam Haberleri