Çamaşır makinesinden çıkan çamaşırlar kokuyorsa dikkat! Bu karışımı bir kez dökün, sonuca inanamayacaksınız

Çamaşırlar yıkandıktan sonra neden kokar? Çamaşır makinesindeki kötü koku nasıl giderilir? Çamaşır makinesindeki çamaşırların hoş olmayan kokmasının çözümlerini derledik. İşte detaylar...

Bazen çamaşırlar en güzel kokan pahalı bir deterjanla yıkansa bile çok kötü kokarlar. Çamaşır makinesinin kapağını açtığınızda veya kıyafetlerinizi giydiğinizde o hoş olmayan kokunun ortaya çıktığını görürsünüz. İşte bunun kökten çözümünü sizler için paylaşacağız. Detaylar haberimizde...


YIKADIĞINZ ÇAMAŞIRLAR KOKUYOR MU? ÇAMAŞAR MAKİNESİNİ 20 DAKİKADA İLK GÜNKÜ HALİNE DÖNDÜRÜYOR! DOĞAL KARIŞIMI HIZLICA HAZIRLAYIP, TAMBURA ATIN!

Günlük hayatı kolaylaştıran en iyi ev aletlerinden biri de çamaşır makinesidir. Bu makine, ısı ve nemden dolayı kauçuk kısımda küf oluşturarak, zamanla yıkanması gereken çamaşırlarda kötü bir koku oluşturmaktaydı. Bunu önlemek oldukça basittir.

Çamaşır makinenizden kötü bir koku geldiğini fark ettiniz mi? Veya kıyafetlerin içinde hiç siyah lekeler gördünüz mü? Bunun nedeni çamaşır makinesinin kauçuk kısmındaki küf olabilir.

Küf aynı zamanda giysilere de zarar verir. Bakteri üretmesi kaçınılmazdır. Bu nedenle sağlığa da zararlıdır. Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz doğal bir karışımla küf ve bakterileri öldürebilirsiniz. Bu yöntemler arasında sirke ilk sırada yer almaktadır.

Her alanda etkili olduğunu tespit ettiğimiz sirke aynı zamanda makinede oluşan küfleri de kökünden sökebilmektedir.

Bu işlemi gerçekleştirmek için haftada bir kez pamuklu bir beze bir çay kaşığı sirke dökün ve ön lastikteki küflü alanı silin.

Yaklaşık 5 dakika bekledikten sonra tekrar temiz su ile silmelisiniz.

İşlemin düzenli olarak uygulanması gerekmektedir. Çünkü makinedeki küf her an yeniden ortaya çıkabilir. Bu işlemle küfün yok olduğunu göreceksiniz.

Sirke tek başına kullanılabilir, ancak kabartma tozu ile en iyi sonucu verebilir.

Bu işlem için karbonat ve yarım çay kaşığı sirke gereklidir.

İkisini karıştırdığınızda macun benzeri bir karışım elde edersiniz. Bu karışımı makinenin küflü kısmına uygulayın. Bunu diğer bölümlere de uygulayabilirsiniz.

5 ila 10 dakika bekledikten sonra sünger kullanarak uygulama yaptığınız bölgeyi fırçalayın.

Hemen ardından su ile temizleyin. Bu işlemi haftada bir kez tekrarlayın. Limon, antifungal ve antibakteriyel özellikleri sayesinde küf gidermede de etkilidir.

Limonu ikiye bölün ve küflü bölgeyi çamaşır makinesinde fırçalayın. Sürdükten sonra 10 dakika bekleyin. Daha sonra bölgeyi su ile temizleyin.

Bu bölgeye limon sıkımı da uygulanabilir. Bu uygulamayı haftada bir kez tekrarlayabilirsiniz.

Bu yöntemlere ek olarak makinenin lastiğindeki küfü temizlemek için makineyi en sıcak ayarda çalıştırın ve bir miktar beyaz sirke ekleyin.

Bitirdikten sonra, keskin sirke kokusunu gidermek için makineyi en sıcak ayarda tekrar çalıştırın.

Lastiklerinizi temizlemenin yanı sıra deterjan bölmesini de temiz tutmanız gerekir.

Yaşam Haberleri