Bu ülkelere gitmek için vizeye ihtiyacınız yok! Vizesiz gezebileceğiniz 5 ülke!

Vize olmadan yurt dışına çıkmak isteyenler için bekledikleri fırsat ayağına kadar geldi. Yeni yıl gelmeden hayalini kurduğu yurt dışı tatiline çıkmak isteyenler o 5 ülkeye sadece kimlik kartını göstererek giriş yapabilecek…

Kimlik Kartıyla Gezilebilecek 5 Ülke Belli Oldu!

Vizesiz seyahat etmek, birçok gezginin hayallerini süsleyen bir fırsat. Yeni yıl yaklaşırken, vizesiz olarak keşfe çıkmak isteyenler için kapılar aralanıyor. İşte, sadece kimlik kartınızı göstererek bu ülkelere giriş yapabileceğiniz o 5 özel destinasyon!

Herkesin hayatında bir kez olsun görmeyi istediği yerleri ziyaret etmek, genellikle yapılacaklar listesinin en başında yer alır. Ancak vize engeli, bu hayalleri gerçekleştirmeyi zorlaştırabilir. Neyse ki, vizesiz gidilebilecek ülkeler listesi açıklandı ve bu sefer kimlik kartınızla bu ülkelere adım atabilirsiniz.

Azerbaycan:

Türkiye'nin güçlü dostu Azerbaycan, vize ya da pasaport olmadan sadece kimlik kartını gösteren Türk ziyaretçilere kapılarını açıyor. Batı Asya ile Doğu Avrupa'nın kesişim noktası olan Azerbaycan, 90 güne kadar kalma süresi ile keşfedilmeyi bekliyor.

Gürcistan

Karadeniz'in Doğu kıyısında konumlanan Gürcistan, Türkiye'nin Güneybatısı'nda sizi bekliyor. Vizesiz ziyaret edilebilecek ülkeler arasında bulunan Gürcistan'a, sadece kimlik kartınızla giriş yapabilir ve ekonomik bir şekilde bu eşsiz coğrafyayı keşfe çıkabilirsiniz.


Kıbrıs:

Yavru vatan Kıbrıs, vize ya da pasaport olmadan gezilebilecek özel ülkelerden biridir. Masmavi koyları ve temiz kumsallarıyla ünlü Magusa, Girne ve İskele bölgeleri, sizi mimari zenginlikleriyle büyüleyecek. Ayrıca, Kıbrıs'a özgü lezzetlerden olan hellim peynirini tatmanız öneriliyor.


Moldova

Ukrayna ile Romanya arasında konumlanan Moldova, vizesiz kimlikle ziyaret edilebilen bir diğer harika destinasyon. 180 güne kadar kalma izniyle bu ülkeyi keşfedebilir, Avrupa'nın en ekonomik ülkelerinden birinde el yapımı halılar, geleneksel giysiler, çömlek ve daha fazlasını inceleyebilirsiniz.


Ukrayna:

Doğu Avrupa'nın incisi Ukrayna, Avrupa'nın en geniş yüzölçümüne sahip ülkesidir. Pasaport ya da vize olmadan kimlik kartınızla gezebileceğiniz Ukrayna, ünlü Borş çorbasıyla meşhurdur. Diğer Avrupa ülkelerine göre daha ekonomik bir seyahat deneyimi sunan Ukrayna'da, öğrenciler ayda 300 ile 500 dolar arasında harcama yaparak keyifli günler geçirebilirler.


Yaşam Haberleri