Bu otomobil neredeyse hiç yakmıyor! 20 TL'lik yakıtla 200 km yol yapıyor

Dacia Spring, Avrupa ve Türkiye'nin en ucuz elektrikli otomobil modellerinden birisi şeklinde kabul ediliyor. Yakıt tasarrufu sağlayan bu aracın maliyeti 100 kilometrede yalnızca 10 TL. Araç özellikleri ve 2024 yılı satış fiyatları hakkında bilgiler haberimizde..

Dacia Spring, yalnızca havalı görünmekle kalmıyor, aynı zamanda enerjik, şehirli tarzıyla da tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Yerden yükseklik, geniş tekerlek kemerleri, geniş çizgiler ve kapı eşikleri onu kompakt bir SUV gibi gösteriyor. Dacia Spring'in ön kısmı kaslı kaput, LED gündüz farlarıyla geniş tamponla öne çıkıyor. Aracın arka kısmındaki güçlü tampon çizgisi, Y şeklindeki stop lambaları ve gövde altı kızaklarıyla daha dinamik görünüme kavuşuyor.

Hafif alaşım jantlara benzeyen tavan bagajı ve esnek jant kapakları çekici bir atmosfer yaratıyor. Dacia Spring, Extreme kaplamayla daha cesur, daha şehirli bir stil sunarak günlük yaşamı kolaylaştırırken stile de önem veriyor. Aracın sessiz iç mekanı ihtiyacınız olan tüm konfor ve şıklığı sağlayarak %100 elektrikli sürüş keyfini yaşamanıza olanak tanıyor. İyi düşünülmüş konuk odaları ve şık çizgiler konforlu bir iç mekan yaratmaktadır. Gösterge panelinde olan tüm kontrollere kolay erişim. 3 konumlu döner düğme ile kolay kullanım. Elektrikli hidrolik direksiyon, uzaktan kumandalı merkezi kilitleme, manuel klima, ayarlanabilir elektrikli aynalarla birlikte dört elektrikli cam gibi pek çok özellik standarttır.


Dacia Spring'in 48 kW'lık motor gücü ve 26,8 kWh'lik bataryası, çevik hızlanma ve mükemmel sürüş keyfi sağlıyor. Şarj seviyesine bağlı olarak 310 km’ye kadar sürüş yapabilirsiniz. Farklı şarj yöntemleri sunulmaktadır. Bunlar; İsteğe bağlı kablolu 220V ev prizi, duvar şarj cihazı (duvar kutusu) veya hızlı şarj istasyonu.

Dacia Spring kompakt bir dış görünüme sahip olabilir ancak iç kısmı geniş ve konforludur. Arka bölümde yüksek tavan yüksekliği ve 100 mm'lik diz mesafesi bulunur ve uzun boylu yolcular için bile konforlu bir alan sağlanır. Katlanabilir arka koltuk, saklama alanını ihtiyaçlarınıza göre ayarlamanıza olanak tanır. Arka koltuğun arkasında bir cep bulunmaktadır. Bagaj kapasitesi 290 litreden 620 litreye kadar genişletilebilir.

Dacia Spring'in kullanımı kolay özellikleri, dijital yaşamınızın kontrolünü elinize almanızı sağlar. Media Nav multimedya sistemi navigasyon ve kablosuz erişim sağlar. Favori uygulamalarınızı Apple CarPlay™ ve Android Auto™'yu destekleyen akıllı telefon yansıtma özelliği ile kullanabilirsiniz. Sesli kontrol sistemi güvenli sürüş deneyimi sağlar. Güvenlik açısından Dacia Spring, standart sürücü destek teknolojilerinin yanı sıra ABS, ESP, elektronik fren gücü dağıtımı ve altı hava yastığıyla destekleniyor.


"Aktif Acil Durum Fren Destek Sistemi (AEBS)"

Bu, öndeki araçla çarpışma riskini belirlemenin zor olduğu durumlarda faydalıdır. Tehlikeyi algıladığında sizi görsel ve işitsel olarak uyaracaktır. Sürücü tepki vermezse çarpışma riskini azaltmak için otomatik olarak fren uygulayabilir veya frenlemeye yardımcı olabilir.

"Otomatik farlar"

Artık tünele girerken veya karanlıkta farlarınızı açmayı unutmanıza gerek yok. Ön camdaki ışık sensörü ortamın parlaklığını algılıyor ve gerektiği zamanlarda farları otomatik olarak açıyor. Bu özellik özellikle kentsel alanlarda ve dış mekan aydınlatma koşullarında kullanışlı olarak değerlendiriliyor.

"Hız sınırlayıcı"

Belirli bir maksimum hız ayarlayabilirsiniz. Direksiyon kumandasını kullanarak istediğiniz hızı ayarlayabilirsiniz. Hız sınırlayıcı işlevi orta konsoldaki bir düğme kullanılarak kolayca etkinleştirilebilir veya devre dışı bırakılabilir. Bu özellik hız sınırlarına uymanıza ve trafik kurallarına uymanıza yardımcı olur.

"Arka park sensörü ve geri görüş kamerası"

Park etme işlemini kolaylaştırabilmek adına aracın arkasına takılan sensörlerdir. Bir engel algılandığında sürücüyü sesli ve aynı zamanda görsel olarak uyarır, park etme işlemini daha güvenli duruma getirir. Bu özellikle şehir içi dar park alanlarında araç kullanırken kullanışlıdır.

DACIA SPRING AKSESUARLARI


1. Konsol Düzenleyici ve Taşınabilir Küllük: Konsol depolama alanınızı düzenleyin ve maksimuma çıkarın. Artık telefonunuzu, anahtarlarınızı ve bozuk paralarınızı her zaman elinizin altında tutabilirsiniz. Bu düzenleyiciyi kullanmayı asla bırakamayacaksınız.

2. Kişiselleştirilmiş Çıkartmalar: Farlarınızın arkasına ve dış hatlarına mükemmel şekilde uyan 2 çıkartmadan oluşan setle arabanızı şık bir şekilde kişiselleştirin.

3. DACIA Yaylı Ön Kapı Eşiği ve Konforlu Halı Paspas: Arabanızın kapı eşiğini kişiselleştirin ve koruyun. Dacia Spring'in özenli kaplaması, eşiklere zarif ve aynı zamanda ayrıcalıklı dokunuş katıyor. Temizlemesi kolay, yüksek kaliteli paspaslar aracınızın zeminine ekstra koruma sağlar.

4. Ön kol dayanağı: Sürüş konforunu artırır ve ek saklama alanını parmaklarınızın ucuna getirir.

5. Kapı kenarı ve ayna koruması: Kapı ve ayna kenarlarındaki boya çatlaklarını ve küçük kusurları önleyin. Minimalist bir tasarıma sahip bu esnek koruyucular, şehirde kaçınılmaz olan küçük tümsekleri emer.

6. DACIA Taşınabilir Bagaj Düzenleyici: Taşıma sırasında küçük eşyaları yerinde tutan akıllı saklama aksesuarı.

7. Çift katmanlı kablo saklama zemini: Bagaj zemininin altında gerektiğinde çıkarılabilen veya açılabilen üç saklama bölmesi bulunmaktadır. Örneğin iki şarj kablosunu saklamak için idealdir.

8. Bagaj eşiği ve bagaj paspası: Bagajınız için uzun süreli koruma sağlayın ve günlük taşımalarda bagaj paspasının yüksek kaliteli malzemelerinden yararlanın. Pratik, özel yapım paslanmaz çelik yükleme eşiği tamponu süslüyor ve şık vurgu katıyor.

9. Çift taraflı bagaj havuzu: Çeşitli ürünlerin, özellikle de kirli eşyaların kolayca taşınması için mükemmeldir. Yarı sert su geçirmez malzeme ve yüksek kenarlar çamuru tutar ve temizlenmesi kolaydır. Kumaş ve kauçuktan oluşan çift taraflı bir yapıya sahip olduğundan çok çeşitli amaçlarla kullanılabilir.


DACIA SPRING ŞARJ SÜRESİ

Dacia Spring'inizin şarj süresi kullandığınız şarj istasyonunun kapasitesine bağlıdır. Tipik olarak bir araç, hızlı şarj istasyonunda yaklaşık 1 ila 2 saatte tamamen şarj edilebilir.

DACIA SPRING ENERJİ VERİMLİLİĞİ

Dacia Spring elektrikli araç olmasından dolayı geleneksel yakıt tüketimi durumu söz konusu değil. 100 km'lik yolculuğun elektrik maliyeti yaklaşık 11 TL'dir. Bu aynı zamanda oldukça ekonomik seçenektir.

YENİ DACIA SPRING FİYATI

Dacia Spring fiyatları model ve donanıma göre değişiklik gösterebilir. eni Dacia Spring Extreme Electric 65 HP modeli satış fiyatı 985.000 TL olarak belirlendi.

Yaşam Haberleri