Belgesi olmayanın yüzü düşecek! Tam 100 bin TL cezası var!

Gayrimenkul ve otomotiv sektörlerinde yanlış ilanlara ağır cezalar var. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 1 Kasım tarihi itibariyle ilan sitelerine kimlik ve unvan doğrulama zorunluluğu getirileceğini, asılsız ilan yayınlayanlara 100 bin lira para cezası verileceğini duyurdu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında gayrimenkul ve otomotiv sektörleri için 1 Kasım tarihinden itibaren ilan sitelerine kimlik ve unvan doğrulama zorunluluğu getirileceğini söyledi. Bakan Bolat, asılsız ilan yayınlayanlar için de 100 bin lira para cezasının verileceği bilgisini paylaştı.

İkinci el otomobillere yönelik yeni uygulama ise otomobilini galerilere veya yetkili satıcılara satan kişilere yönelik. Birinci derece yakınları kapsamayacak.


Ekim ayından itibaren yeni bir son başvuru tarihiyle birlikte, araçlarının reklamını yapmak isteyenlerin satıcıları e-devlet üzerinden belirleyip onaylamaları gerekecek. Ocak 2025'ten itibaren ilan siteleri yalnızca doğrulanmış reklamları görüntüleyecektir. Düzenlemenin 80.000 kullanılmış otomobil bayisini doğrudan etkilemesi bekleniyor.

Yaşam Haberleri