Bebek gibi bir cildin tek sırrı bu tohumda!

İbn-i Sina'nın bin yıl önce güzellikle ilgili sunduğu öneri ve kullanım tavsiyeleri, tarihi bir perspektiften bakarak günümüzde dikkat çekici bir öneme sahip. İslam dünyasının ünlü hekimi ve filozofu olan İbn-i Sina, güzellikle ilgili bir tohumun faydalarını vurgulamıştı. İşte detaylar...

Bin yıl önce yaşamış ünlü hekim İbn-i Sina'nın güzellikle ilgili önerdiği doğal çözüm yöntemleri günümüzde de dikkat çekiyor. İbn-i Sina, şifa kitaplarında yer verdiği bilgilerle kozmetik dünyasına ışık tutuyor. Özellikle yaşlanma belirtileriyle mücadelede etkili olduğuna inandığı tek bir tohumu öneren İbn-i Sina, bu tohumun günümüzde kozmetik ürünlerinde tercih edildiğini görüyoruz.

İbn-i Sina'nın güzellik için önerdiği bu özel tohum, yaşlanma belirtilerini azaltma konusunda iddialı. Ayrıca, sinirleri yatıştırmadan kemoterapi tedavisinin şiddetini hafifletmeye kadar pek çok faydası olduğu ifade ediliyor.

İBN-İ SİNA'NIN GÜZELLİKTEKİ TEK TOHUM ÖNERİSİ


Güzellik üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen İbn-i Sina, kenevir tohumunu güzellik için tavsiye ediyor. Kenevir tohumu, yaşlanmayı yavaşlatma, genç hücre sayısını artırma ve cilt için faydalı olma özellikleriyle öne çıkıyor. İbn-i Sina'ya göre, bu tohumun güzellik için yeterli olduğu düşünülüyor.

Kenevir tohumu, doğal kolajen kaynağı olarak kabul edilirken, hasar görmüş cilt yapısını onarma konusunda da etkili olabiliyor. Sinirlerin yıpranmasını önleme özelliği ile bilinen kenevir tohumu, kan dolaşımını düzenleyerek genç hücrelerin sayısını artırabiliyor.

İbn-i Sina'nın kenevir tohumu önerisi, birçok kişinin ilgisini çekiyor. Bu tohumun sinirleri koruma, kan dolaşımını sağlama ve genç kalma seviyesini artırma gibi güzellik avantajlarına sahip olduğuna inanılıyor. Kenevir tohumu, E vitamini kaynağı olarak bilinirken, saç sağlığına da katkı sağlayabiliyor.

İbn-i Sina'nın önerdiği kenevir tohumunu kullanmanın birkaç yöntemi bulunuyor. Güneşte kurutulduktan sonra normal bitki çayı gibi demlenebilir. Bir su bardağı süte 5 kenevir tohumu ilave edilerek kaynatılır ve günde bir bardak şeklinde tüketilebilir.

Ancak, kullanmadan önce, alerjik reaksiyon riski taşıyan veya başka sağlık sorunları yaşayan bireylerin uzman bir doktora danışmaları önerilir.

Yaşam Haberleri