Bayramda arabası olanlara sıkı denetim! Plakanızı hemen kontrol edin! Bunu yapmayanlara dev ceza

Otomobil sahiplerini ilgilendiren çok önemli bir duyuru yapıldı ve arabası olanların mutlaka plakasını kontrol etmesi gerektiği bildirildi. Ahrıca bayramda deneetimlerin sıklaşacağı ve plakası bu şekilde olanların 1.671 TL ceza ödeyeceği ifade edildi.

WhatsApp, sürekli olarak yeni özelliklerle güncelleniyor. Son olarak, süreli mesaj sabitleme özelliği ekleniyor. WhatsApp'ın beta sürümü 2.23.13.11, Google Play Beta programı üzerinden yayınlandı. Kullanıcılar, sabitlenmiş mesajların ne kadar süreyle kalacağını kendileri belirleyebilecekler. Bu özellik şu anda test aşamasında ve kullanıcı geri bildirimlerine göre geliştirilmeye devam ediyor. WhatsApp, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve yeni özellikler sunmak için çalışmalarına devam ediyor. İşte detaylar...

2023 TRAFİK CEZALARININ DEĞERLEME ORANI

2023 trafik cezalarının yeniden değerleme oranına göre yüzde 112,9 olarak belirlendiği ve sürücülerin bayram öncesinde plakalarını kontrol etmeleri gerektiği bildirildi. Kurban Bayramı süresince trafik denetimlerinin artacağı ve sürücülerin dikkatli olmalarının ceza almamaları için önemli olduğu vurgulandı. İşte ayrıntılar...

Hız sınırını yüzde 10 - yüzde 30 arasında aşmanın 951 TL ceza gerektirdiği, yüzde 30 - yüzde 50 arasındaki aşmanın ise 888 TL'den bin 979 TL'ye çıktığı belirtildi. Ayrıca, cep telefonu kullanırken tespit edilen sürücülere de 951 TL ceza uygulanacağı ifade edildi. Plakanın okunmasını engelleyecek değişikliklerin cezasının ise 1.671 TL olduğu ve sürücülerin plakalarını kontrol etmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Kurban Bayramı süresince Ankara'da trafik denetimlerinin artacağı ve güvenli seyahat için tedbirlerin alındığı duyuruldu. Bayram boyunca 18 bin 762'si emniyet, 6 bin 110'u jandarma olmak üzere toplam 24 bin 872 personelin görev yapacağı belirtildi. Ayrıca, Ankara Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluk alanındaki kısa süreli yol çalışmalarına ara verileceği ve trafik tedbirlerinin artırılacağı ifade edildi.

Kurban Bayramı tatili boyunca bazı yolların bariyerlerle kapatılarak transit trafiğe açılacağı bildirildi. Beypazarı yolu, İstanbul eski yolu, Konya yolu, Samsun yolu gibi bazı noktaların bariyerlerle kapatılacağı ve alternatif güzergahların kullanılması tavsiye edildi.

Sürücülere, Ankara'dan Samsun yolunu kullanarak Kayseri istikametine giderken alternatif güzergahlar olarak Ankara, Gölbaşı, Bala, Kaman, Kırşehir ve Kayseri güzergahlarının tercih edilmesi önerildi.

Yaşam Haberleri