Bardakları pırıl pırıl yapan teknik! Yıkamadan önce içine birkaç damla ekleyin yeter

Çay ve kahve bardakları içecek kalıntısı içerdikleri için lekelenebilirler. Bu ipucu zamanla kahverengileşen çay veya kahve bardaklarını temizlemenize yardımcı olacaktır.

Çay veya kahve içmek için kullanılan bardaklar, içeceğin renklendirici özelliğinden dolayı lekelenebilir. Çay ve kahve fincanlarındaki bu lekeler zamanla sararır veya koyulaşır ve çoğu zaman deterjanlarla çıkarılması imkansızdır.

Temizlik ürünlerinin tek başına yeterli olmadığı durumlarda doğal yöntemler yardımcı olabilir. Doğal yöntemlerle temizlik önerileri arasında yer alan çay ve kahve bardaklarının temizliği de basit ipuçlarıyla geliyor. Çay veya kahve fincanınızı temizlemenin püf noktası aşağıdaki gibi doğal yöntemleri kullanmaktır..


Çay ve kahve fincanlarındaki lekeleri çıkarmanın sırrı sayılan bu doğal yöntemde yumurta kabukları kullanılıyor. Bardaklarınızı temizlerken yumurta kabuğu kullanmak çay ve kahve lekelerinin giderilmesine yardımcı olacaktır.

Kulağa ilginç gelse de yumurta kabuğunun yapısal bileşenleri sayesinde leke çıkarıcı özelliğe sahiptir. Yumurta kabuğu çayınızı veya kahve bardaklarınızı temizlemek çok kolaydır. Çay veya kahve lekeli kavanoza kaynar su ekleyin ve yıkanmış yumurta kabuklarını suya bırakın. Yaklaşık 10 dakika kadar bekletin; bardaklarınızı normal şekilde yıkadığınızda kir kolayca çıkacaktır.

Yaşam Haberleri