Barbie filmine büyük şok! O ülkede yasaklandı: Nedeni ise...

Milyonlarca insan tarafından heyecanla beklenen Barbie filmi ile ilgili büyük bir şok yaşandı. Bu ülkede yayınlanmayacak! Tüm detaylar haberimizde.

21 Temmuz tarihinde vizyona girmesi beklenen Barbie filmi bu ülkede yasaklandı! Peki yasağın sebebi ne? Barbie filmi hangi ülkede yayınlanmayacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BARBİE FİLMİNE ŞOK YASAK

Vietnam kamu yayın kuruluşu Barbie filmine lisans verilmeyeceğini açıkladı. Milyonlarca insanın heyecanla beklediği Barbie filmi 21 Temmuz tarihinde vizyona girecek. Ancak iki ülke arasında ihtilafa sebep olan Çin Deniz'inin yüzde 80 kısmında hak iddia eden dokuz kesik çizgili haritayı içerdiği iddia edilerek filmin Vietnam'da yasaklanmasına karar verildi. Barbie filmi yapımcı şirketi Warner Bros konu ile ilgili bir açıklama yapmadı. Çin 1947 senesinde yayımladığı dokuz kesik çizgili haritayla Güney Çin Deniz'inin yüzde 80 kısmında hak iddia etmişti ve yer altı kaynakları zengin olan Filipinler, Vietnam, Brunei ve Malezya'yı kapsamıştı. 


1974 senesinde Vietnam ile yapılan Parcel Adaları Savaşı sonrasında ele geçirilen ve Şişa Adası olarak isimlendirilen bölgenin yakınına 2 Mayıs 2014 tarihinde petrol platformu kurmak için çalışmalarına başlamıştı. Güney Çin Denizi ihtilaflı bölgesinde tazyikli su savaşı başlamış ve Vietnam'da Çin planlarına büyük tepkiler gösterilmişti. Çinli işçileri hedef alıp çelik fabrikalarına saldırılar başlamış ve iki Çinli işçi hayatını kaybederken 140 işçi yaralanmıştı. Çin bu bölge için sondaj faaliyetlerini ise 2014 Temmuz ayında tamamladı. Lahey BM Daimi Uluslararası Tahkim Mahkemesi 2016 senesinde Filipinler tarafından yapılan başvuru sonrasında Çin'in bölgede tek taraflı egemenlik iddialarının yasal olmadığına karar vermişti. 

Yaşam Haberleri