Banka hesabı olup bunu yapan yandı! Cezası 3400 TL'den 10.000 TL'ye çıktı

Türkiye'nin yeni vergi kanununun getirdiği düzenlemeler milyonlarca vatandaşı etkileyecek. Yeni vergi tasarısı çeşitli düzenlemelerle birlikte TBMM'ye sunulduğu günden bu yana gündemde..

Maliye Bakanlığı ile AK Parti kurmaylarının hazırladığı yeni vergi paketi TBMM Başkanı'na sunuldu. Teklif, vergi ve sosyal güvenlik yasalarında 53 maddelik geniş kapsamlı değişiklikler içeriyor.

Dikkat çeken düzenlemelerden biri de emekli aylıklarının artırılmasıdır. Mevcut düzenlemelere göre asgari emekli maaşı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkacak.

Bu arada yasa tasarısı, kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmek ve tüm sektörlerde kayıtlı ticareti teşvik etmek amacıyla hükümet tarafından hazırlandı. Bu kapsamda alışverişlerde IBAN ile POS cihazlarıyla ilgili de yeni düzenlemeler getirildi. Özellikle fatura düzenlememe, fatura almama, ödeme tahsilat makbuzu düzenlememe vb. cezalar önemli ölçüde güçlendirilecek.


Bu tür ihlallerin cezası şu anda 3 bin 400 lira, ancak yeni taslakta ilk karar verildiğinde 10 bin lira olarak belirlenmişti. Değişiklikler işletmeleri ve tüketicileri doğrudan etkiliyor ve işletmelerin resmi belgeleri düzenlerken ve kaydederken daha dikkatli olmaları isteniyor.

Bu yeni düzenlemeler vergi kaçakçılığını önlemeye ve ekonomik işlemlerde şeffaflığı artırmaya yönelik tedbirler olarak görülüyor.

Yaşam Haberleri