Baklava tadında, yapımı çok kolay! Bu tatlıyı yiyenler hemen tarifini isteyecek

Baklava yapımının pratik ve lezzetli bir alternatifi olan tarifimizle tanışın! Hem zamandan tasarruf edin, hem de lezzetli bir tatlı hazırlayın. İşte, baklava tadında harika bir tarif...

Lezzetli bir baklava tadı arayanlar veya zaman kısıtlaması olanlar için harika bir tarif sunuyoruz. Bu pratik ve lezzetli tatlı, hem kolay yapılıyor hem de akşam çaylarınızın yanına mükemmel bir eşlikçi olacak. Ekstra malzemeler gerektirmeyen bu pratik ve lezzetli tatlı, tarifini alan herkesin beğeneceği bir lezzet. İşte bu enfes tatlı için gerekli malzemeler ve yapılışı:

BAKLAVA TADINI ARATMAYACAK EŞSİZ CEVİZLİ RULO TATLI TARİFİ


Malzemeler:

Şerbet İçin:

3 su bardağı şeker

3.5 su bardağı su

3-5 damla limon damlası

Hamur İçin:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

Yarım su bardağı irmik

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı sıvıyağ

3 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un

İçi İçin:

2 su bardağı ceviz veya fındık

Yapılışı:

Şerbet için derin bir tencereye 3 su bardağı şeker ve 3.5 su bardağı suyu koyun. Üzerine 3-5 damla limon damlası ekleyip bir parça limon da koyarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 6-7 dakika kadar daha kaynatın ve ardından ocağın altını kapatıp şerbeti soğumaya bırakın.

Hamur için, oda sıcaklığındaki 2 yemek kaşığı tereyağını karıştırma kasesine alın. Üzerine 1 adet yumurta, bir su bardağı sıvıyağ ve 2 yemek kaşığı yoğurdu ekleyin. Sonrasında yarım su bardağı irmiği ekleyip malzemeleri karıştırın.

Karışıma vanilya, kabartma tozu ve 3 su bardağı unu ekleyin. Kontrollü bir şekilde un ekleyerek yoğurun. Hamurunuzun yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvama gelmesine dikkat edin.

Hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane veya oklava kullanarak açın. Kare formuna getirip içine ince çekilmiş ceviz serpin.

Cevizleri hamurun içine eşit şekilde yaydıktan sonra, hamuru ortadan ikiye bölün ve ince şeritler halinde kesin.

Şeritleri önce ortadan bölün, ardından cevizlerin dökülmemesi için bastırarak sarın.

Bu harika tatlı, baklava lezzetinde ve görüntüsünde olup, şerbetin içinde mükemmel bir lezzet sunacak. Kolayca yapabileceğiniz bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday!

Yaşam Haberleri