Aylarca bozulmayan salçanın formülü bulundu! İçine 3-4 damla dökerseniz asla küf tutmuyor

Yemek kültürümüzün vazgeçilmez bir parçası olan salça, çabuk küflenmesi nedeniyle mutfaklarda sık karşılaşılan bir sorun olarak bilinir. İster domates ister biber olsun domates salçası hızla bakteri üretebilir ve bir süre sonra kullanılamaz hale gelebilir. Salçanın küflenmesi soğukta veya kavanozda önlenemez. Ancak salçayı küften nasıl koruyacağınızı ve zamanla korozyon etkilerini nasıl önleyeceğinizi size anlatacağız. Domates salçasının küflenmesini hızlı bir şekilde nasıl önleyeceğiniz aşağıda açıklanmışt

Domates salçasının küflenmesini nasıl önleyebilirim?

Anadolu'nun kadim sırlarından biri olan bu yöntem, salçaya sadece birkaç damla ekleyerek küflenmesini önlemenizi sağlar. Bu, zamanla çok fazla israfı önlemenin bir yoludur. Bu çözüm sayesinde salçanın ömrü uzayacak ve tadı bozulmayacaktır.

Hazır domates salçası elde ettikten sonra ilk adım kabı değiştirmektir. Bu, domates salçasının raf ömrünü önemli ölçüde uzatacaktır. Ancak salçayı yeni bir kaba aktarırken bir miktar kaya tuzu ile zeytinyağı ekleyin. Kaya tuzu ve zeytinyağı, domates salçasında bakteri oluşumunu engeller, küf oluşumunun da önüne geçer.


Örneğin 500 gram domates salçasına 1 çay kaşığı kaya tuzunu ve birkaç damla kadar da zeytinyağını ekleyin. Bu karışımı bir cam kavanoza aktarın.

Kavanoz Seçimi

Seçeceğiniz cam yeni ve temiz olmalıdır. Bu kavanozda başka yiyecek olmazdı. Kullanılmış kavanozlarda saklanan yiyeceklerden gelen kokular, domates salçasında küf oluşmasına neden olabilmektedir.

Salça Karışımı

Bir diğer ipucu ise normal domates salçasına 1 yemek kaşığı kadar biber salçası eklemek. Biber salçası eklemek domates salçasının daha fazla yumuşamasını önleyecektir.

Yaşam Haberleri