Aydın, Denizli, Burdur, Isparta, Rize, Artvin, Giresun dikkatli olsun! Son kez uğrayıp gidecek

Sıcak havalar ne zamana kadar sürecek? Yarın hava nasıl? İşte 29 Ağustos ve 30 Ağustos için hava durumu...

Hava Tahmin Uzmanı Kenan Yüksel, yaptığı açıklamada, son tahmin ve değerlendirmelere göre Türkiye genelinde sıcaklıkların kademeli olarak düşmesinin beklendiğini belirtti. Bu hafta içerisinde kavurucu sıcaklar yerini daha ılıman havaya bırakacak.

Yüksel, batı bölgelerde pazar günü, iç kesimlerde pazartesi günü ve doğu bölgelerde salı günü sıcaklıklarda kademeli bir azalma öngörüldüğünü ifade etti. Çarşamba gününden itibaren ise özellikle kuzey ve iç bölgelerde sıcaklıkların bir miktar artabileceğini, ancak son haftalardaki aşırı değerlere ulaşılmayacağını belirtti. Buna rağmen, çarşamba gününden itibaren tekrar sıcak günlerin dönmesi bekleniyor.


Yağışlar da önemli bir rol oynayacak. Yüksel'e göre, pazar günü Ege kıyıları ile Akdeniz'in iç ve doğu kesimlerinde yağışlar görülecek. Pazartesi günü ise Akdeniz Bölgesi, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleriyle birlikte Afyonkarahisar, Niğde, Kayseri, Sivas ve Malatya'da sağanak ve gök gürültülü sağanak beklentisi var. Salı günü ise yağışlar doğu kesimlere kayacak; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağışlar görülecek. Çarşamba gününden itibaren yağışlı hava ülkeyi terk edecek.

Uzman Yüksel, İstanbul'da sıcaklıkların çarşamba gününe kadar 31-33 derece, İzmir'de ise 32-33 derece civarında seyredeceğini belirtti. Hafta ortasından itibaren mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde artış olacağını söyledi. Ankara'da ise sıcaklıkların hafta ortasına kadar 33-34 derece civarında seyredeceğini, çarşamba gününden itibaren ise 36-37 derecelere ulaşabileceğini ifade etti. Ekstrem sıcaklıkların olmasa da kavurucu sıcakların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bu gelişmeler ışığında, ülke genelinde sıcaklıkların yavaş yavaş düşmeye başlayacağı, yağışlı hava koşullarının ise özellikle pazar ve pazartesi günleri etkili olacağı öngörülüyor.

Yaşam Haberleri